5 askerin silahına el konuldu

Kilis'te, Suriyelilerle gerilim yaşandı. Jandarmalar, Suriye'den Türkiye'ye giren ve uyarılara rağmen durmayan bir araca uyarı ateşi açtı. Kilis Devlet Hastanesi'ne giden 1 Suriyeli ise, kendisini askerlerin vurduğunu iddia etti. Askeri savcılık olayla ilgili, sınırda görevli 2'si uzman çavuş 5 askerin silahına el koydu.

Abone ol

Kilis'te Suriyelilerle yaşanan gerilim sonucunda 2'si uzman çavuş toplam 5 askerin silahına el konuldu.

Dün sabah saatlerinde Suriye tarafından Türkiye'ye bir araç giriş yapmak istedi. Araç uyarı üzerine durmayınca ateş açıldı. Araç Suriye tarafına kaçtı.

Olayın ayrıntıları Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında yer aldı.

Açıklamada, bu olaydan sonra hayati tehlikesi bulunmayan yaralı bir Suriyelinin, askerler tarafından vurulduğu iddiasıyla Kilis Devlet Hastanesine gittiği ifade edildi.

Genelkurmay'ın sitesindeki notta; 'Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Askeri Savcılığınca başlatılan adli soruşturma kapsamında, hudutta görevli iki Uzman Çavuş ve üç Er'e ait G-3 Piyade Tüfeklerine el konulduğu" belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bayrak açıklaması Gündem Balyoz'un tutuklu tek kadın komutanı Berna Albay için eylem Gündem Erdoğan'ın bayrak çelişkisi Gündem O dava sonuçlandı Gündem