Adalet Bakanı Bozdağ FETÖ üyelerinin iadesine ilişkin konuştu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in ve diğer FETÖ üyelerinin iadesine ilişkin konuştu. Amerika Başkanı Donald Trump'ın göreve başlaması üzerine yeni deliller gönderildiğini açıklayan Bozdağ, "gelişmelerin olmasını bekliyoruz" dedi

Abone ol

FETÖ üyelerinin sığındığı Batı ülkelerine girişimler hız kesmiyor. Ancak firarilerin iadeleri yapılmıyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, özellikle Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. "Biz yeni gelişmelerin olmasını bekliyoruz" diyen Bozdağ, Amerika Başkanı Donald Trump'ın göreve başlaması üzerine yeni deliller gönderdiklerini söyledi. Amerika'da yeni Adalet Bakanı'nın atandığını belirten Bozdağ, olumlu gelişmelerin olabileceğini ifade etti.

En kısa sürede Amerika Adalet Bakanı'yla görüşme planlanıyor. Bozdağ bu görüşmede iadelerin Türkiye bakımından önemini bir kez de yeni bakana birinci ağızdan aktaracak.

Bakan Bozdağ, yargılamalarıyla ilgili de konuştu. İstinaf mahkemelerine değindi. Bu mahkemelerin yaklaşık 6 ay önce faaliyete geçtiğini hatırlattı. Sorunlar ortaya çıktığını söyleyen Bozdağ, bunları çözecek önerilerin değerlendirildiğini açıkladı.

FETÖ'nün ilk akademik ayağının davası ise İstanbul'da başladı. Örgütün İstanbul Üniversitesi'ndeki yapılanmasının içinde yer aldığı öne sürülen 12'si tutuklu 45 akademisyenin yargılandığı davada sanıklar hakim karşısına çıktı. Şüpheliler hakkında, 22,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Öte yandan iade talebine olumsuz yanıt alınan ve "geri dön" çağrısına uymayan subaylar Hollanda'ya sığındı. FETÖ üyesi subaylar siyasi sığınma başvurusunda bulundu. Hollanda 18 aylık süre boyunca başvuruyu inceleyecek. Sayısı açıklanmayan subayların bu sürede ülkede kalmasına izin verildi.

ulusalkanal.com.tr

Mecidiyeköy'deki asansör faciasında 9 kişinin cezalandırılması, 16 kişinin de beraati talep edildi Gündem Sosyal medya operasyonu: 3 kişi gözaltına alındı Gündem Bursalı beşizler bir yaşında Gündem Sosyal medyada tartıştıkları kadınları darbeden 3 kişi gözaltına alındı Gündem