Libya'da çatışmalar sürüyor

Libya'da Koronavirüs salgınına rağmen çatışmalar sürüyor. Hafter milisleri Trablus'a saldırdı. Saldırıda ölen sivillerin sayısı 6'ya yükseldi. Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, "Birleşmiş Milletler'in silah ambargosu kapsamlı denetlensin" çağrısı yaptı.

Abone ol

Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e bağlı milisler, başkent Trablus’un güneyindeki sivil yaşam alanlarına saldırı düzenledi. Saldırıda hayatını kaybeden sivillerin sayısı 6’ya yükseldi.

Libya'nın yerel basını ve sosyal medyada saldırı anı ile sonrasına ilişkin vatandaşlar tarafından çekilmiş çok sayıda fotoğraf ve görüntü paylaşıldı.

Öte yandan Libya hükümeti, 5 Nisan'da Libya ordusunun hava unsurları tarafından vurulan kargo uçağına dair açıklama yaptı. Açıklamada, uçağın vurulduktan sonra içindeki silah ve mühimmatın infilak etmesinin, uçakta tıbbi malzeme bulunduğu iddiasının doğru olmadığını gösterdiği belirtildi. Libya Hükümeti Basın Merkezi, Suriye’nin Şam Havaalanı’ndan kalkan Suriye hava yolu şirketi Cham Wings Airlines’e ait Airbus 320 tipi yolcu uçağının, Libya hava sahasına girdikten sonra radardan kaybolduğunu duyurdu.

Hava uzmanları, Ürdünlü askeri uzmanlar ve paralı askerleri taşıdığı belirtilen uçağın indikten sonra diğer uçak gibi hedef olmamak için takip sisteminden çıkmış olduğunu tahmin ediyor.

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından 2011'de alınan Libya'ya silah ambargosu kararının, kapsamlı bir şekilde denetlenmesi çağrısında bulundu.

İtalya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Luigi Di Maio ile telefonda görüşen Serrac, silah ambargosunun denetlenmesi için Avrupa Birliği'nin (AB) Akdeniz'de başlattığı "İrini Operasyonu"na karşı olduklarını yineledi.

Sadece deniz üzerinde denetleme öngörmesi nedeniyle operasyona karşı olduklarını belirten Serrac, kara, deniz ve hava olmak üzere kapsamlı denetleme yapılması gerektiğini vurguladı.

ulusal.com.tr

Rusya Kovid-19 vaka sayısı 177 bini aştı Dünya Maduro, gizli anlaşmayı belgesiyle ifşa etti Dünya Avustralya'daki Türk vatandaşları yurda getirildi Dünya ABD Başkanı Trump'ın yaverinde Kovid-19 çıktı Dünya