O arazi şimdi Sancaklara verildi

İzmir’de TMSF tarafından 2 kez satışa çıkarılmasına rağmen alıcı bulamayan "Basmane çukuru" olarak bilinen alanı, Folkart Yapı’nın patronu Ethem Sancak aldı. Akşam ve Star gazetelerinin sahibi Ethem Sancak’ın yeğeni olan Mesut Sancak, AKP hükümetine yakınlığıyla biliniyor.

Abone ol

İnşaat için 14 yıl önce açıldı, hala kapatılamadı.

Kentin merkezinde bulunan Basmane çukuru, yağmur ve yeraltı sularıyla dolu bir halde kaderine terk edilmişti. O arazi şimdi Sancaklara verildi.

EGS bankın borçları üzerinden arsada hak sahibi olan TMSF, arsanın yüzde 89’unun kendilerinin olduğunu savunuyor. Arsanın geri kalan kısmında da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Güçbirliği Holding söz sahibi.

Çukur, 3.kez ihaleye açıldığında Mesut Sancak alanın sahibi oldu ancak Güçbirliği Holding alanın mahkemelik olduğunu iddia etti.

Mesut Sancak, yazılı olarak 5. İdari Mahkemesi’nde Güçbirliği Holding'in yürütmeyi durdurma talebinin kesin olarak reddedildiğini söyledi.

Bu ay içerisinde tapu işlemlerinin tamamlanarak şantiye kurulacağını söyleyen Sancak, Güçbirliği Holding’i tanımadığı mesajını verdi.

Sancak, muhataplarının TMSF ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu ve iyi ilişkiler içerisinde olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr

İnsani yardım malzemesi taşıyan Layd Leyla gemisi yola çıktı Gündem Atatürk Havalimanı saldırısıyla ilgili Gaziantep'te 17 kişi gözaltına alındı Gündem Diyarbakır Lice'de şehit olan 2 asker toprağa verildi Gündem Vatan Partisi: Yüksek Yargı'daki paralel yapı temizlenecek Gündem