Rusya'da Zafer Günü geçidi yapıldı

Rusya’da, İkinci Dünya Savaşı’nda Sovyet güçlerinin Nazi ordusu karşısındaki zaferi kutlandı. 75. yıl kutlamalarında geleneksel askeri geçit töreni düzenlendi. Koronavirüs yüzünden bugüne ertelenen törene 13 ülke askerleri katıldı.

Abone ol

Binlerce asker, tanklar, uçaklar… Rusya’nın “Zafer Günü” kutlaması gövde gösterisine sahne oldu.

İkinci Dünya Savaşı’nın bitişinin yıldönümü olan Zafer Günü’nde yapılan askeri geçit töreni Koronavirüs nedeniyle ertelenmişti. O tarihi geçit töreni yapıldı. Sovyet ordusunun Nazi ordusu karşısındaki zafer kutlandı.

Kızıl Meydan’daki törende 13 bin asker yer aldı. Bunun yanında, çeşitli yeni tip zırhlı araç ve silahlar ilk defa kamuoyu önünde sergilendi.

75. Zafer Günü askeri geçit töreni, savaş uçaklarının geçişiyle sonlandı.

Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko, Sırbistan lider Aleksandr Vuçiç ve Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe, geçit törenini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile izleyen isimlerdendi.

Törene sadece Rusya'nın askeri güçleri değil, Çin ile Hindistan dahil 13 ülkeden askerler de katıldı.

Rus lider Putin de törende bir konuşma yaptı.

Moskova’da düzenlenen askeri geçit devam ederken, Rusya Dışişleri Bakanlığı da sosyal medya hesabından, 24 Haziran 1945'teki Zafer Geçidi'ne dair fotoğraflar paylaştı.

ulusal.com.tr

Libya'da Hafter katliamı Dünya ABD'de göstericiler bayrak yakıyor Dünya Dünya Sağlık Örgütü: Salgın bitmedi, büyüyor Dünya İsrail bir Filistinliyi daha öldürdü Dünya