Gül, onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; açılıma yasal kılıf, enstrümanlarına da dokunulmazlık zırhı getiren açılım yasasını onayladı, ilk tepki MHP'den geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, yasaları "Terörün siyasallaşması" olarak tanımladı. Bölünme yasalarına onay veren Gül'e de "Hükümetin tasdikçisi" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, PKK'ya yasal kılıf giydiren açılım yasasını onayladı. Yasaya ilk tepki MHP'den geldi.

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, ülke bütünlüğünü hedef alan yasayı onaylayan Gül'e "Hükümetin tasdikçisi" dedi. Yasaları da "Terörün siyasallaşması" olarak tanımladı.

Yazılı bir açıklama yapan Çetin, yasanın bölünme çalışmalarına meşru zemin hazırladığını vurguladı.

"PKK’ya özel yasa ile terörün siyasallaşmasına ve bölücü faaliyetlerin legalleşmesine müsaade edilmiştir. Terör yuvası Kandil’den yapılan açıklamalardan anlaşıldığı üzere örgüt hiçbir zaman silah bırakmayı düşünmediği halde, Türkiye Cumhuriyeti ile aynı masaya oturmasına müsaade edilerek bu millete karşı affı mümkün olmayan çok büyük suç işlenmiştir."

Çetin, Barzani ile petrol ticaretinin Kürt devleti kurulmasına onay vermek anlamına geldiğini belirtti.

Gül'ün onayladığı yasa, 4 maddeden oluşuyor. En önemli madde ise açılım sürecinde görev alan kişilerin yasal güvenceye alınması. Oslo görüşmelerinden, İmralı temaslarına kadar hükümetin yasa dışı açılım faaliyetlerinde görev alan kişilere yasal zırh giydirildi. Görüşmelere AKP ve PKK adına katılanlar suçlardan muaf tutuldu.

Açılımın koordinasyon görevi Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na verildi. Hükümet, önemli kararlar almak için geniş yetkilerle donatıldı. Uluslararası kurum ve kuruluşların Kürt meselesine açıktan dahil olmasının önü açıldı.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'diktatör' yanıtı! Gündem Kırmızı kitaba yeni tehdit! Gündem İstanbul'da 7 ilçede elektrik kesilecek Gündem Talih kuşu özelleşti Gündem