İstanbul için art arda son dakika yağış ve dolu uyarıları geliyor! İstanbul hava durumu nasıl olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün öğle saatlerinden itibaren sağanak yağış ve dolu uyarısında bulundu. Marmara'nın batısında görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde beklenen hadiselere karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan uyarıda şunlar denildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

İSTANBUL VALİLİĞİ DE UYARDI

İstanbul Valiliği tarafından dün yapılan uyarıda şunlar denildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden alınan bilgilere göre; yurdumuzun yarın akşamdan itibaren (04 Ekim Cuma) Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Tahminlere göre; geçtiğimiz hafta sonundan bu yana genelde yağışsız, az bulutlu ve açık geçen havaların ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yarın (Cuma) gündüz saatlerinde Trakya’dan başlayacak yağışlarla birlikte yerini hafta sonu serin ve yağışlı havalara bırakacak.

5 Ekim Cumartesi günü ise bölgenin tamamında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Trakya’da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlı sistemin 6 Ekim Pazar günü etkili olduktan sonra pazartesi günü bölgeyi terk etmesi ve aynı gün bölgenin batısının yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Tahminlere göre; bölge genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları Cumartesi günü hissedilir derecede azalacak. Mevsim normalleri civarı ve yer yer altına düşmesi beklenen hava sıcaklıkları 8 Ekim Salı gününden itibaren tüm bölgede tekrar artacak.

Rüzgârın yarın bölgenin batısında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden, kuvvetli (40-70 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor."

ulusal.com.tr

Ihlara Vadisi'ne ziyaretçi akını Yurt Gizemli mimarisi çözüldü Yurt Down sendromlu Yasin'e keçilerle 'terapi' Yurt Kaçak papağan operasyonu Yurt