Yeni TSK Disiplin Kanunu Meclis'te

Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu’nda değişiklik yapan kanun teklifi Meclis’e sunuldu. Teklifte TSK personelinin yaş haddinin uzatılması ve özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik değişiklikler bulunuyor.

Abone ol

Ak Parti, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Disiplin Kanunu’nda değişiklik yapan kanun teklifini 2 Temmuz’da Meclis’e sundu.

28 maddelik kanun teklifi kabul edilirse TSK personelinin yaş haddi uzatılabilecek. Hizmetine ihtiyaç duyulduğu tespit edilen ve sicil notu ortalaması, sicil tam notunun yüzde 90'nın üzerinde olan istekli kişiler esas alınacak. Astsubay kıdemli başçavuşlar için 55 olan rütbe yaş haddi, 60 yaşına kadar uzayabilecek.

Düzenleme kapsamında sözleşmeli erbaş ve erlerin günlük faaliyet programında da değişiklik yapılacak. Erbaş ve erlere hafta içi mesai sonrası ve hafta sonu görev yerlerinden ayrılmaları için izin verilecek. Bunun için günlük faaliyet programını, görevleri ve emniyeti aksatmama şartı aranacak.

Teklif ile disiplin cezalarında caydırıcılık artırılacak. Ayrıca askeri öğrenci harçlıkları yükseltilecek. Düzenlemeden Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi ile Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri de faydalanacak.

Ak Parti Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Sözcüsü Mehmet Kirazoğlu da teklife ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kirazoğlu, teklifin TSK’nın kurulu disiplinin devam etmesi hedefiyle getirildiğini belirtti. Harekat etkinliğinin artırılmasının amaçlandığını ifade etti.

Düzenlemenin Meclis Milli Savunma Komisyonu'nun gündemine gelmesi bekleniyor.

ulusal.com.tr

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten Madımak ve Başbağlar kırımlarının 27. yılında Türk milletine bildiri Gündem Hafter yenildi Fransa UHM ile görüştü Gündem Fransa'nın provokasyon haritası Gündem Kemal Sunal 20. ölüm yıldönümünde anıldı Gündem