İtalya'da Avrupa Birliği bayrakları indiriliyor

Avrupa'da koronavirüsten ölenlerin sayısı her geçen gün yükseliyor. İtalya'da yaşamını yitirenlerin sayısı arttıkça, yardım eli uzatmayan Avrupa Birliği'ne tepkiler de sert oluyor. Avrupa Birliği bayrakları bir bir indiriliyor. Fransa'da ise bir günde hayatını kaybedenler rekor sayıya ulaştı.

Abone ol

Avrupa, yeni tip koronavirüs karşısında ağır kayıplar veriyor. Her gün yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği İtalya'da Avrupa Birliği'ne tepki yükselmeye devam ediyor.

İtalya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı son 24 saatte 837 artarak 12 bin 428'e tırmandı.

Alınan tüm karantina önlemlerine rağmen ülkenin, sağlık kurulaşları talebi karşılamıyor. İtalya'da ölü sayısı arttıkça AB bayrakları indiriliyor.

İtalya’da Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Fabio Rampelli, makamındaki Avrupa Birliği bayrağını indirdi.

Bir siyasinin bu şekilde tepki göstermesi, İtalya’da geniş yankı buldu.

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin hepsi krizdeyken, İtalya'ya yardım Rusya'dan gelmişti. Bu gelişmelerden sonra bazı İtalyanlar, AB bayraklarını indirip yerine Rus bayraklarını asmıştı.

Dünyada en çok hayatını kaybedenlerin olduğu 4'üncü ülke Fransa... Ölümler Çin'i geçti, son 24 saatte 499 artarak 3 bin 523'e çıktı. Bu sayı, bir günde kaydedilen en yüksek ölüm olarak kayıtlara geçti.

Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısının 5 bin 565'e yükseldiğini söyledi. Salomon ayrıca, yoğun bakımda tedavi görenlerin yüzde 60'ının 60-80 yaş aralığında olduğunu belirtti. Sağlık Bakanı, hastanelerin kapasite sorunu yaşadığını vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Angers kentinde maske üreten fabrikayı ziyaret etti. Ülkede maskelerin hızlı şekilde tüketilmesi nedeniyle sorunlar yaşandığını söyledi. Alınan tedbirler kapsamında Fransa'da destek kampanyası başlatıldı. Sağlık görevlilerine ek gelir sağlaması için başlatılan kampanya SMS üzerinden yapılacak. Gönderilen her bir mesaj 5 avroya tekabül ediyor.

İngiltere ve Belçika'dan ise küçük yaşta hayatını kaybeden iki çocuğun haberi geldi. İngiltere'de sağlık sorunu olmadığı belirtilen 13 yaşındaki İsmail Mohamed Abdulwahab, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Belçika'da da 12 yaşındaki bir kız çocuğu yaşamını yitirdi. Aniden fenalaşan genç kız Avrupa'da koronavirüs nedeniyle ölen en genç hasta oldu.

ulusal.com.tr

İtalya'da karantina süresi hakkında yeni karar verildi Dünya İran'da koronavirüs kaynaklı can kaybı 3 bin 36'ya yükseldi Dünya İspanya'da Kovid-19 salgınında ölü sayısı 9 bini aştı Dünya Kremlin'den petrol açıklaması Dünya