"Soma'da ki katliamın tek sorumlusu hükümettir"

Abone ol

İşçi Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Bilge Kuruca, dün öğlen saatlerinde Soma'da meydana gelen maden göçüğünde yaşamını yitiren işçiler ile ile ilgili kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, " katliamın tek sorumlusu AKP hükümetidir" ifade edildi

İşte İşçi Partisi İl Bşaknı Osman Bilge Kuruca'nın o yazılı açıklaması:

Soma’da son bilgilere göre 205 madencimizin şehit olması, yüzlercesinin yeraltında kalması bir iş cinayetidir. İşçilerimizi madene gömen, kader değil, AKP hükümetinin işçi düşmanı politikalarıdır. Cinayet bağıra bağıra gelmiştir. Bir süredir Soma madenlerindeki iş kazaları alarm veriyordu. Soma madenleri için daha 20 gün kadar önce Meclis’te verilen soru önergesi AKP oylarıyla ret edilmişti. Bu katliamın tek sorumlusu AKP hükümetidir.

AKP iktidarı, kamu ekonomisini yıkarak, hızla özelleştirmelere girişmiş, iş güvenliğinin hiçe sayıldığı vahşi bir sömürü sistemi kurmuştur. İktidar sayesinde ülkemiz ölümlü madenci kazalarında birincidir. AKP iktidarının yıktığı Cumhuriyet’in, kamu ekonomisinin altında işçilerimiz kalmıştır. AKP iktidarının bir avuç insanı zengin eden yolsuzluk düzeni işçi kanından besleniyor.

AKP hükümeti işçilerin can güvenliğini tehdit etmektedir. Ülkemizi bölünmeye götüren, işçilerimizi kuyulara gömen hükümet, ülkemiz için bir güvenlik sorunu haline gelmiştir. Bu düzen böyle gitmeyecektir. Bu şartlarda hükümetin yıkılması için ayağa kalkmak en başta işçilerimiz olmak üzere bütün halkımızın bir görevi haline gelmiştir. Sendikalarımız bu cinayet karşısında sessiz kalmamalı, derhal üretimden gelen güçlerini harekete geçirmelidir. Bütün yurttaşlarımızı AKP iktidarını yıkmak için mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. AKP hükümeti hemen istifa etmelidir.

AKP iktidarı mutlaka yıkılacak, suçlarının hesabını verecektir. Yeniden kuracağımız Cumhuriyetimiz, emeği iktidar yaparak yükselecektir.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'dan skandal sözler Gündem SOMA'da İşçi Partisi ve TGB'ye gözaltı Gündem 'Soma’da yaşanan iş kazası değil, özelleştirme katliamıdır!' Gündem Endişeli bekleyiş sürüyor! Gündem