Şehit Yılmaz Güneş, Ankara'da ebediyete uğurlandı

Tunceli'de tatbikat sırasında akıntıya kapılarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Güneş, Ankara'da ebediyete uğurlandı. Törene şehidin eşi, asker üniforması giyerek katıldı. Kahraman askerden geriye saz çaldığı görüntüler ve arkada bıraktığı kahramanlıklar kaldı.

Abone ol

Eşi asker üniforması giydi, yakınları asker selamı verdi. Kahraman asker bu görüntülerle ebediyete uğurlandı. Şehidin hayat arkadaşı, eşine ait bu görüntüleri de sosyal medyadan paylaştı.

Uzman Çavuş Yılmaz Güneş, 17 Mart'ta Tunceli’de Jandarma Arama Kurtarma timiyle tatbikata katılmıştı. Botun devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak gözden kaybolmuştu. Tam 44 gün sonra cansız bendine ulaşıldı.

Kahraman asker için ilk tören Elazığ’daydı. Şehidin eşi törene askeri üniformayla katıldı, metanetini korudu.

Şehidin babası, haftalardır arama tarama çalışmalarına katılan ekiplere teşekkür etti.

Elazığ'daki törenden sonra şehidin naaşı Ankara’ya uğurlandı. Ahmet Hamdi Akseki caminde tören yapıldı. Binlerce kişi katıldı. Güneş’in naaşı, Cebeci Şehitliği’nde defnedildi.

Jandarma Güneş'ten geriye kahramanlıkları kaldı. 2008 yılında Şırnak’ta teröristlerle çatışmaya girdi. Ağır kayıplar verdirdi. Yine 15 Temmuz darbe girişimde FETÖ’cülere karşı çetin bir mücadele verdi. Başarısından dolayı o dönem 30 Ağustos resepsiyonuna davet edilmişti.

Elazığ depreminde de jandarma Güneş vardı. Birçok kişiye hayatını geri verdi. Enkazdan 16 kişiyi çıkaran ekipte görev almıştı.

Bu görüntüleri de eşi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği günlerde sosyal medyadan paylaşmıştı.

ulusal.com.tr

Sağlık emekçilerine ücretsiz taksi hizmeti Gündem ABD Kovid-19'un "insan yapımı" olmadığı sonucuna ulaştı Gündem Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği: Almanya’nın Diyanet’e saldırısı Türkiye’ye ve Türk milletine yöneliktir Gündem Sağlık Bakanı Koca sordu: DSÖ olası bir ikinci dalgaya yönelik hazırlık yaptı mı? Gündem