HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda nöbete 3 aile daha katıldı

Diyarbakır Kulp’taki saldırı kırmadı cesaretlerini. Günün ilk ışıkları ile yine evlatlarını kurtarmak için Diyarbakır HDP İl Başkanlığı'nın merdivenlerine oturdular. Üstelik atık daha kalabalıklar çünkü 3 aile daha onlarla mücadeleye katıldı.

Abone ol

Üç aile daha katıldı PKK’ya karşı direnişe. HDP’nin dağa götürdüğü çocuklarını geri istiyorlar. Hikayeler ortak aslında, isimler değişiyor sadece.

Fatih Demir, Yetiş Top ve Tuncay Bingöl, sözde açılım sürecinde kandırılan üç genç. Şimdi onlar dağda PKK’nın elinde, aileleri Diyarbakır’da bu merdivenlerde direnişte.

Tuncay, İstanbul Arnavutköy’de yaşıyordu. 14 yaşındaydı. Fatma ve Şevket Bingöl çifti işi gücü bırakıp çocukları için Diyarbakır’a gittiler.

Küçük kardeşi Emin, çok özlemiş abisini.

İstanbul’da kaybolan bir diğer isim Yetiş. Bitlis’ten gelen Annesi Saliha Mert çok aramış oğlunu. HDP’nin kapısına dayanan anneye oğlunun öldüğü söylenmiş ama inanmamış.

Yetiş’in birlikte gittiği arkadaşlarından biri PKK’dan kaçarak teslim olmuş güvenlik güçlerine.

Ağlamaktan konuşamadı anne Sevdet Demir.

2015 yılında Diyarbakır Ani’den alınmış oğlu. O günden beri bir kez sesini bile duyamamış.

Ailelerin bu kararlı duruşu ve direnişin hızla büyümesi HDP/PKK’yı panikletti. Terör örgütü Diyarbakır Kulp’ta halkı hedef aldı. Ancak istedikleri sonucu alamadılar; eyleme 3 aile daha katıldı.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN - KAMERA: EKREM DEMİR

ulusal.com.tr

FETÖ'nün Mülkiye yapılanmasına operasyon Gündem Diyarbakır'dan "anneler kazanacak" sesi yükseldi Gündem Denize düşen genç kurtarıldı Gündem Sancaktepe'deki cinayet: 2 kişi tutuklandı Gündem