102 Eş başkan düşecek!

Diyarbakır Valiliği, Belediyelerdeki ''Eş Başkanlık sisteminin'' iptali için dava açtı. Mahkemeden iptal kararı çıkarsa HDP ve BDP'nin aralarında Diyarbakır, Mardin ve Ağrı'nın da olduğu 11 il, 68 ilçe ve 23 beldedeki toplam 102 eş başkanı düşecek.

Abone ol

Heykel krizi ve sonrasında 2 polisin şehit edilmesiyle gündeme gelen Diyarbakır'da, valilikten dikkat çeken bir çıkış geldi.

Diyarbakır valiliği yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle "'Eş Başkanlık sisteminin iptali" için idare mahkemesine başvurdu.

Valilik başvurusunda, Büyükşehir Belediye Meclisi Eş başkanlar çalışma yönetmeliğinin yasaya aykırı olduğu, kanunda "Eş başkanlık" sistemi adı altında bir kadro bulunmadığı belirtildi. Valilik başvurusunda eş başkanın yapacağı işlemlerin usulsüz olduğu vurgulandı.

Mahkeme, valiliğin talebi doğrultusunda karar verirse HDP ve BDP'nin 11 il, 68 ilçe ve 23 beldedeki belediyelerde bulunan toplam 102 eş başkanı devre dışı kalacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde eş başkanlık görevini Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Mardin Büyükşehir belediyesinde Ahmet Türk ve Februniye Akyol, Ağrı Belediyesinde Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay yürütüyor. Bitlis, Hakkâri, Siirt, Tunceli, Van, Batman, Şırnak ve Iğdır Belediyelerinde de eş başkanlık istemi bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

Şirketin önlem almadığı ortaya çıktı! Gündem "Kimse CHP’nin iktidar olacağına inanmıyor" Gündem Şeyh Sait'in müridini 'alim' yaptılar Gündem Halktan gizlenen İmralı’daki ‘açılım’ görüşmelerini yayınlıyoruz Gündem