İstanbul'un enflasyonu açıklandı!

Ve enflasyon. Önlenemeyen artıştan en çok etkilenen il İstanbul oldu. İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, Mayıs ayındaki perakende satışlarda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10, 41'lik artış yaşandı. Toptan fiyatlar da yüzde 10, 16 düzeyinde yükseldi

Abone ol

İstanbul'un enflasyonu arttı. Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre hem perakende hem de toplam fiyatlarda yüzde 10'un üzerinde artış yaşandı.

İstanbul Ticaret Odası'nın açıkladığı verilere göre, İstanbul'un 2014 yılıın Mayıs ayında perakende satışlarda yüzde 7,32 olan enflasyonu 2015 yılı Mayıs'ında yüzde 10,41'e çıktı.

Toptan satışlarda da fiyatlar yüzde 10,16 arttı.

Perakende fiyatlarda en çok artış gösteren 3 sektör Yüzde 6,52 ile giyim, yüzde 2,34 ile ev eşyası, yüzde 2,7 ile sağlık ve kişisel bakım oldu.

SEKTÖREL ENFLASYON ARTIŞLARI

YÜZDE 6,52 İLE GİYİM

YÜZDE 2,34 İLE EV EŞYASI

YÜZDE 2,7 İLE SAĞLIK VE KİŞİSEL BAKIM

Bu sıralamayı, kültür-eğitim ve eğlence, konut harcamaları, ulaştırma ve haberleşme harcamaları ve gıda harcamaları izledi.

Bank Asya hisseleri geçici olarak işleme kapatıldı Ekonomi Ford işçisini ne işveren baskısı ne de kötü hava şartları yıldırdı Ekonomi İhracatta sert düşüş Ekonomi Babacan'ın eksik cümleleri Ekonomi