İkinci haftada hedef ulaşıldı!

Irak ve İran'ın IŞİD'e karşı operasyonunda öenmli bir gelişme yaşandı. Operasyonun ikinci haftasında, hedefe ulaşıldı. Bağdat ile Musul arasında köprü görevi gören Tıkrit kentinin yüzde 90'ının IŞİD'den kurtarıldığı bildirildi.

Abone ol

Tıkrit operasyonunda son aşamaya gelindi.

İran ve Irak'ın 1 Mart'ta Selahaddin vilayetini IŞİD'den kurtarmak için başlattığı operasyonda, hedefe ikinci haftada ulaşıldı.

Dün Selahaddin'in başkenti konumundaki Tıkrit'i kuşatma altına alan güvenlik güçleri, bugün Tıkrit'e girdi. Irak savaş uçaklarının bombardımanı sonrası, yoğun toıpçu ateşine başlandığı ardından da kara birliklerinin kente girdiği ifade edildi.

El Arabiya televizyonu kent merkezinin IŞİD'den geri alındığını açıkladı. El Ahed haber ajansının haberine göre, Selahaddin ili aşiretleri Şeyhler Meclisi Tıkrit’in yüzde 90’ının kurtarıldığını açıkladı.

Irak ordusu mühendislik güçlerinin kentte IŞİD tarafından yerleştirilen bombaların temizlenmesine başladığı bildiriliyor.

Irak ve İran'ın başlattığı ve şimdiye kadar gerçekleşen en büyük operasyon olarak değerlendirilen Tıkrit operasyonunda 30 bin güvenlik gücü yer alıyor. Operasyona Şii aşiretlerin yanı sıra, Sünni aşiretler de 7 bin kişilik bir güçle destek veriyor. Amerika'nın öncülüğündeki koalisyon güçleri ise operasyona destek vermiyor.

ulusalkanal.com.tr

Avrupa Birliği krize hazırlanıyor Dünya İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan sert yanıt Dünya Johnny Depp hastaneye kaldırıldı! Dünya ABD'de askeri helikopter düştü: 11 asker kayıp Dünya