Büyük operasyon! Çok sayıda gözaltı var

Abone ol

Ankara'da polisin terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlediği operasyonda 15 gözaltı!

Ankara’ nın Ulus semti Hacıbayram mahallesindeki birçok adreste IŞİD mensuplarına yönelik şafak operasyonu düzenlendi. Polis ekipleri mahallenin giriş ve çıkışlarını kapattı. Operasyona Terörle Mücadele ekiplerinin yanısıra diğer birimlerden de ekipler katıldı. Polis helikopterinin havadan destek verdiği operasyonda 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

ADIYAMAN'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, özel harekat polisleri ve jandarmanın da katılımıyla sabahın erken saatlerinde merkez ve köylerde belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanmaya başlandı.işi gözaltına alındı.

Mersin'de 7 IŞİD mensubu gözaltına alındı.

Bir istihbaratı değerlendiren Gaziantep Terörle Mücadele Şube ekiplerinin, Mersin polisi ile ortaklaşa Erdemli ilçesi Kızkalesi Mahallesi'nde düzenledikleri operasyonda, IŞİD mensubu 7 kişiyi gözaltına aldı. Kilis ve Gaziantep’teki operasyonlardan kaçarak Mersin’e geldikleri bildirilen şüphelilerin yerli ve yabancı terör örgütü mensuplarına aracı oldukları ve terör örgütüne malzeme aktarımı ile lojistik destek sağladıkları belirtildi. Yakalanan şüphelilerden V.K., M.S,K. ve A.K.’nin Türk , H.E.M., R.Ş.M., A.E.H. ile M,V.’nin ise Suriye uyruklu olduğu belirtildi. Şüphelilerin sorgulanmak üzere Gaziantep’e gönderildiği öğrenildi.

Bursa'da gözaltına alınan PKK'lılar adliyede

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırı sonrası Bursa'da düzenlenen eylemler ve basın açıklamalarında taş atan, yol kapatan, eylemcileri kışkırtan ve küçük yaştaki çocukların eylemlere katılmalarını sağlayan şüphelilerle ilgili çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi. Merkez Yıldırım ilçesinde Çevik Kuvvet ve Asayiş Şube Müdürlükleri ekiplerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda, PKK mensubu olduğu iddia edilen 16 kişi gözaltına alındı.

Zanlılar, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlılardan 8'i sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilirken, gözaltına alınan diğer 8 kişinin ise işlemlerini tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılacağı belirtildi.

Sakarya'da gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Edinilen bilgilere göre, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri PKK mensubu olduğu iddia edilen M.E, B.K ve S.Y isimli şahıslar gece saat 03.00 sıralarında eş zamanlı yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı.

Şahıslar emniyetteki sorgularının akabinde alınan sağlık raporunun ardından mahkemeye gönderildi. 3 şahıstan birinin terör savcısından, diğer 2'sinin ise nöbetçi mahkemeden denetimli serbestlik kararıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Mardin’de PKK operasyonu: 6 gözaltı

Mardin merkez Artuklu ilçesinde şafak vakti PKK’ya yönelik operasyon düzenlendi. Eş zamanlı birçok adrese düzenlenen operasyonlara özel harekat timleri de destek verdi. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği bildirildi. Operasyonlarda toplam 6 kişinin gözaltına alındığı aktarılırken, gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından şüphelilerin adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

ANTALYA'DA PKK'YA ŞAFAK OPERASYONU: 20 GÖZALTI

ANTALYA Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen şafak operasyonunda, 20 kişi gözaltına alındı.

Özel harekat polisi ve asayiş ekiplerinin desteğindeki operasyon, saat 05.00'te başladı. Kepez İlçesi Habibler ve Güneş mahallelerinde 20 adrese eş zamanlı baskın yapan polis, 20 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin kaldığı adreslerde yapılan aramada, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, bu silahlara ait çok sayıda mermi ve fişek, 4 kasatura ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Şüphelilerin, Antalya'da son dönemde yapılan sokak eylemlerinde, maske takarak polise taşlı saldırıda bulundukları kaydedildi.

Diyarbakır'da terör örgütüne büyük darbe: 129 gözaltı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, halkın huzur ve güveni için operasyonların aralıksız devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, "Güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik silahlı ve bombalı eylemler başta olmak üzere, kamu düzenini bozan eylemleri gerçekleştiren örgüt mensuplarının yakalanması amacıyla, içinde bulunduğumuz dönemde sınır ötesi askeri harekatın yanı sıra, Diyarbakır il merkezi ve ilçelerinde bölücü terör örgütüne yönelik planlı operasyonlar gerçekleştirildi. Yapılan operasyonlar kapsamında; il merkezinde 50 örgüt mensubu, Dicle ilçesinde 10 örgüt mensubu, Silvan ilçesinde 12 örgüt mensubu, Lice ilçesinde 6 örgüt mensubu, Hazro ilçesinde 5 örgüt mensubu, Bismil ilçesinde 35 örgüt mensubu, Ergani ilçesinde 11 örgüt mensubu olmak üzere toplam 129 örgüt mensubu yakalandı" denildi.

OPERASYONLARDA CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada operasyonlarda çok sayıda mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Ayrıca, operasyonlar sırasında arama yapılan adreslerde; 62 adet el yapımı bomba, 7 adet tabanca, 17 adet av tüfeği, 7 adet kuru sıkı tabanca, 646 adet mermi, 21 adet molotof bombası, 90 adet havai fişek, 160 adet torpil ele geçirildi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü olarak, halkımızın huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan bölücü terör örgütüne yönelik mücadelemiz ve yasa dışı örgüt üyesi ve eylemcilerin yakalanarak adli makamların önüne çıkartılmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürmektedir" ifadelerine yer verildi.

Adana'da IŞİD operasyonu

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Seyhan ve Yüreğir ilçesinde terör örgütü IŞİD mensubu şahısların faaliyetlerde bulunduğu istihbaratını aldı. 25 Temmuz 2015 günü şafak vakti özel harekat polisi ve helikopter desteğiyle 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 11 kişi gözaltına alınarak emniyete getirildi. Zanlılar iki gün sorgulandıktan sonra bugün sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine getirildi. Bu sırada çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemi aldı. Bazı IŞİD mensuplarının işaret parmağını kaldırdığı görülürken zanlılardan biri basın mensuplarına saldırmak istedi.

Zanlılar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

İZMİR'DE 9 GÖZALTI

İZMİR Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü terör örgütü PKK'ya yönelik bugün sabaha karşı düzenlediği operasyonda, 9 kişiyi gözaltına aldı.

Özel harekat polisi ve çevik kuvvet ekiplerinin desteğindeki operasyon, saat 05.00'te başladı. Balçova, Narlıdere ve Çiğli İlçeleri'nde birçok adrese eş zamanlı baskın yapan polis, 9 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin kaldığı adreslerde arama yapıldı.

GAZİANTEP'TE PKK OPERASYONU

GAZİANTEP'te, polisler tarafından PKK'ya düzenlenen operasyonda yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. Yetkililer, gözaltı sayısını açıklamazken, sayının artabileceği belirtildi.

Terörle Mücadele Şubesi polisleri, sabah erken saatlerde kentte terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü belirlenen kişilere yönelik çalışma başlattı. Polislerin yürüttüğü çalışmalarda PKK mensubu olduğu ve terör örgütü adına yasa dışı gösterileri organize ederek katıldığı belirlenen kişilerin isimleri belirlendi. Çalışmasını tamamlayan polis, bu sabah savcılık kararıyla ismi belirlenen kişilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin de katılımıyla şafak vakti düzenlenen operasyonda aralarında 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler hastanelerde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele ve Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şanlıurfa’da büyük operasyon: 34 gözaltı

Şanlıurfa’nın Suruç ve Ceylanpınar ilçelerinde yaşanan terör olaylarıyla ilgili 34 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Ekipleri, Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 2 polisin şehit edilmesi ve Suruç’taki patlamayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı. Terörle Mücadele Ekipleri, Suruç’ta 9, Viranşehir’de 11 ve Ceylanpınar’da 14 olmak üzere toplam 34 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 34 kişi emniyetteki sorgulamaların ardından Suruç, Viranşehir ve Ceylanpınar’daki adliyelere sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Muğla'da terör örgütüne eş zamanlı operasyon: 18 gözaltı Muğla ve ilçelerinde sabah erken saatlerde terör örgütü ile bağlantıları olduğu ve eylem hazırlıkları içerisinde oldukları öğrenilen kişilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Muğla ve ilçelerinde sabah erken saatlerde terör örgütü ile bağlantıları olduğu ve eylem hazırlıkları içerisinde oldukları öğrenilen kişilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, sabah saat 05.00 sıralarında Milas, Marmaris, Bodrum ve Datça ilçelerinde eş zamanlı olarak terör örgütü bağlantılı evlere operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında Milas'ta 6 ayrı noktaya yapılan eş zamanlı baskınlar 6 kişi gözaltına alınırken diğer ilçelerde 12 kişi gözaltına alındı. Milas, Marmaris, Bodrum ve Datça ilçelerinde yapılan operasyonlar kapsamında Terörle Mücadele Grup Amirliğine getirilen şahısların buradaki sorgusu devam ediyor. Yapılan operasyon sonucunda ele geçirilen örgütsel döküman ve malzemelere el konuldu.

Erzurum'da terör operasyonu: 34 gözaltı Erzurum'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik gece düzenlenen operasyonlarda 34 kişi gözaltına alındı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Palandöken, Yakutiye, Aziziye, Karayazı ve Tekman ilçelerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda YDG/H ile örgütün köy ve mahalle yapılanmalarına üye 34 kişi yakalandı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulanmalarının ardından Erzurum Adliyesine sevk edilecekleri belirtildi.

IŞİD operasyonu: 8 gözaltı

Kilis Valiliği’nden yapılan açıklamada, “DAEŞ terör örgütünün ülkemize yönelik eylem/faaliyetlerinin tespiti ve önlenmesi, çatışma bölgesine (DAEŞ) gidiş/geliş yapan örgüt elemanlarının yakalanması, örgüte eleman ve malzeme temin edenlerin belirlenmesine yönelik İl Emniyet Müdürlüğümüz ve Cumhuriyet Başsavcılığıyla müştereken yürütülen projeli çalışmalarda, ilimiz mülhakatı ve Mersin ilinde farklı adreslere yönelik eşzamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Yapılan operasyonda 4’ü Türk, 4’ü yabancı olmak üzere toplam 8 kişi yakalanmıştır. Operasyona 100 personel katılmış olup, şüpheliler hakkında gereken adli/idari işlemler başlatılmıştır. Ayrıca çatışma bölgesine (DAEŞ) gidiş/geliş yapan 3. ülke vatandaşlarına yönelik, güvenlik birimlerimizce ilimiz mülhakatında yapılan operasyonlarda;2014 yılında 235 kişi, 2015 yılında ise 202 kişi olmak üzere, 30 değişik ülkeden toplam 437 yabancı hakkında gereken adli / idari işlem yapılmıştır. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, halkımızın huzur ve güvenliğini bozmayı hedefleyen terör örgütlerine yönelik tedbir ve operasyonlar hassasiyetle sürdürülmektedir” denildi.

Teröristler askeri üs bölgesine ateş açtı Gündem Nusaybin Bölge Trafik Denetleme Müdürlüğü'ne saldırı Gündem F-16'lar PKK'yı vuruyor Gündem Vatan Partisi Bağcılar İlçe Başkanlığı, Lozan Antlaşması ile ilgili konferans düzenledi Gündem