Sergen Yalçın yuvaya döndü

Eser Görkem Paktürk yazdı

Abone ol

Beşiktaş artık her maçını kazanmak zorunda. Türk futbolunun en yetenekli ismi Sergen Yalçın siyah beyazlı taraftarların karşısına çıktı. Stat geçen haftalara göre oldukça doluydu. Ve kara kartal, Sergen Yalçın yönetiminde yine kazandı. Şampiyonluk potası için başka bir çaresi de yoktu. Coşku, istek ve hırs vardı futbolcularda. Peki, takımda ne değişti. Abdullah Avcı'nın yerine görev getirilen Sergen Yalçın'ın çıktığı ilk maçta Çaykur Rizespor'u 2-1 yenen siyah-beyazlı ekip, 21. hafta mücadelesinde Gaziantep FK'yi 3-0 mağlup etti. Ligde 11. galibiyetini alan Beşiktaş, puanını 36'ya çıkardı. Aslında sistem de futbolcular da yine aynıydı. Dizilişte Atiba Hutchinson biraz önde oynadı. Adem Ljajic'in yanına çıkan Atiba, Burak Yılmaz'a yakın, ileride basan roldeydi. Maç ilk yarı biraz rölantide gitti. Futbolcular zamanla Sergen'in temposuna alışacaktır. Beşiktaş asıl kimliğini ise ikinci yarıda gösterdi. Beşiktaş, VAR kararının ardından 1-0 üstünlük yakaladı.

Beşiktaş rahat kazandı

Siyah-beyazlı takım, 48. dakikada Muhammed Elneny'nin sağ çaprazdan ortasında Atiba Hutchinson ile gol bulurken, hakem Alper Ulusoy ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti. Video Yardımcı Hakem'e yani VAR'a başvuran Ulusoy, pozisyonu kenardan izledi. Ulusoy, izledikten sonra ceza alanı içinde topun Güray Vural'ın eline çarptığı gerekçesiyle penaltı kararı verdi. Burak Yılmaz, bu kararın ardından penaltı atışından takımını 52. dakikada 1-0 öne geçirdi. Golcü futbolcu gol serisini 4 maça çıkardı. Maçın düğümü de bu dakikadan sonra açıldı. Aslında Siyah Beyazlı takımı gol değil oyuncu değişikliği ayağa kaldırdı. İkinci yarının hemen başında 46. dakikada Ljajic çıktı, Kevin-Prince Boateng girdi. Siyah-beyazlı takımın yeni transferi Boateng, çıktığı ilk maçta gol sevinci yaşadı. Hem de ne gol. Kendi başlattığı hücumda harika bir topuk vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ganalı yıldız, Gelecek için Sergen hocaya da beni ilk 11'de oynat mesajı verdi. Dakikalar 70'i tabela 2-0'ı gösteriyordu artık. Gaziantep'in direnci kırıldı. Karşılaşmanın 90+4. dakikasında farkı 3'e çıkaran golü Jeremain Lens attı. Bu sezonki ilk golünü kaydetti. Devre arasındaki kamp çalışmalarında sakatlanan ve sezonun ikinci yarısındaki 5 maçı kaçıran Lens, iyileşmesinin ardından gollü bir dönüş yapmış oldu.

Gökhan Gönül Başakşehir maçında olmayacak

Beşiktaş, Vodafone Park'ta iki maç sonra galibiyete ulaştı. Ligde Demir Grup Sivasspor'a evinde 2-1 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a 3-2 yenilmişti. Maçın tek olumsuz yanı ise karşılaşmanın 54. dakikasında çıkan sarı kart oldu. Beşiktaş'ın vazgeçilmezlerinden Gökhan Gönül, cezalı duruma düştü. Bu sezon Trabzonspor, Yukatel Denizlispor, Kasımpaşa ve Gaziantep FK maçlarında sarı kart gören Gökhan, cezası nedeniyle 22. haftadaki Medipol Başakşehir mücadelesinde görev alamayacak.

Dolmabahçe'de Sergen Yalçın coşkusu

Son düdük çaldığında Vodafone Park Sergen Yalçın sesleriyle inledi. Beşiktaşlı taraftarların Sergen Yalçın coşkusu, maç öncesi, maç sırasında zaten vardı. Karşılaşmanın ardından da sürdü. Sergen Yalçın lehine tezahüratta bulunan taraftarlar, teknik direktörlerinin takımla tribüne gelmesini istedi. Yalçın ve oyuncular bunun üzerine tek tek tribünlere giderek taraftarları selamladı. Güzel bir görüntüydü. Kartal tekrar kenetlendi. Siyah-beyazlı formayla ilk maçında gol bulmayı başaran Boateng ise taraftarlara üçlü çektirdi. Ancak Beşiktaş gibi büyük takımların şampiyonluk hedefi olmazsa konsantrasyonu da kaybolur. Sergen Yalçın'ın futbolcuların önüne bir hedef koymalı. Bu hedef de önlerindeki ilk 5 maçlık periyot. Siyah Beyazlı ekip sırasıyla Başakşehir (D), Trabzonspor, Alanyaspor (D), Ankaragücü, Galatasaray (D) maçlarına çıkacak. Kara Kartal 5'te 5 yaparsa şampiyonluk için yeniden hesap yapabilir. Ancak şu an için zirve Beşiktaş'a çok uzak.

NBA'de Nets'i yenen Raptors üst üste 14. galibiyetini aldı Spor Sergen Yalçın'lı Beşiktaş evinde de kazandı Spor Trabzonspor, Gençlerbirliği'ni 2 golle geçti Spor Fenerbahçe'den Kadıköy'de kritik puan kaybı Spor