Rusya: Suriye, Rusya ile ABD arasındaki ateşkes anlaşmasını kabul etti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim ile New York'ta bir araya geldi. Görüşmenin ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin Rusya ile Amerika arasında varılan ateşkes anlaşmasını kabul ettiğini duyurdu.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, New York'ta görüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin Rusya ve Amerika arasında varılan ateşkes anlaşmasını kabul ettiğini ve uygulamaya hazır olduğunu belirtti. Lavrov-Muallim görüşmesinde Suriye'de yaşanan çatışmaların sona ermesi için atılması gereken adımlar üzerinde duruldu.

Ortadoğu'daki gelişmelerin ele alan Rusya ve Suriye Dışişleri Bakanları iki ülke arasındaki ekonomi ve siyaset konularını da masaya yatırdı.

Görüşme sonrası açıklama yapan Muallim, Rusya'nın Suriye'deki terörle mücadelede aktif rol oynamasının önemli olduğunu söyledi. Suriyeli Bakan, "Rusya yönetimine ve halkına minnettarız" dedi.

ulusalkanal.com.tr

''Rusya ile birleşmeye hazırız'' Dünya Clinton, gizli dosyaları Rusya'da unutmuş Dünya Rusya: ABD, Esad’dan özür diledi Dünya Romanya'daki deprem İstanbul'u salladı! Dünya