Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın baklayı ağzından çıkardı

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın yeni anayasa konusunda baklayı ağzından çıkardı, "Kürt"lerin adının da geçtiği bir anayasayı savunduklarını" belirtti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü "Son seçim sonuçları Türk, Kürt, laik, dindar, liberal ve bütün halk kesimlerinin temsil edildiği yeni bir Anayasa’nın yazılması yönünde bir ihtiyaç ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Abone ol

Kürt kavramının etnik bir köken olarak yeni anayasaya girmesi hedefleniyor.

Yeni anayasa ile nelerin değiştirilmek istendiğini Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın El Cezire Arapça’da anlattı. Kalın, yeni anayasada etnik köken tanımlamaların yer almasını savundu.

Kalın, "Sivil, demokratik bir anayasa" sözüyle Türk Milleti kavramının kaldırılacağını da açık etti. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, "Son seçim sonuçları Türk, Kürt, laik, dindar, liberal ve bütün halk kesimlerinin temsil edildiği, ülkeyi daha da kalkındıracak yeni bir Anayasa’nın yazılması yönünde bir ihtiyaç ortaya koydu” dedi.

Kalın, Meclis'teki yeni anayasa görüşmelerinde siyasi partilerin nelerin yer alabileceği konusunda yüzde 60'ın üzerinde anlaştığına da işaret etti.

ulusalkanal.com.tr

6 yeni bölge adliye mahkemesi kurulacak Gündem Boydak'tan F Tipi yapı açıklaması: Bundan böyle ismimiz... Gündem Binali Yıldırım: 1 Kasım seçiminin mimarı Erdoğan'dır Gündem Antalya'da G20 önlemleri Gündem