CHP yol haritasını tartışıyor

CHP, tartışmalı referanduma ilişkin yol haritasını belirlemek için partinin yetkili kurumları ile peş peşe toplantılar yapacak. Meclis ve dışında atılacak adımlar için CHP, ilk değerlendirmesini Cumartesi günü milletvekilleriyle kapalı grup toplantısında yapacak. Haftaya salı günü Parti Meclisi’ni toplayacak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Nisan'da da il başkanları Ankara'ya çağıracak.

Abone ol

Sine-i Millet, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay'a başvuru, uyum yasalarının görüşüldüğü sırada Meclis'te bulunmama... Referandumun iptali için birçok seçenek masada.

CHP, Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı kararla tartışmalı hale gelen referanduma ilişkin yeni yol haritasını tartışıyor. Partinin yetkili kurulları olağanüstü toplantıya çağırılacak.

YSK'nın halk oylamasının "İptali" talebini reddetmesinin ardından CHP, Meclis'te ve Meclis dışında atacağı adımlar için peş peşe toplantılar yapacak.

Toplantıda, Meclis'ten fiilen çekilme, başkanlık için çıkartılacak uyum yasalarının görüşmesi sırasında parlamentoda bulunmama gibi seçenekler ele alınacak.

Aynı başlıklar Parti Meclisi, il başkanları ve CHP'li belediye başkanlarıyla yapılacak toplantılar da masaya yatırılacak.

Daha önce Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitme kararını ilan eden CHP, bu konuları da yapacağı toplantılarda görüşecek. Bu kapsamda, ya AYM'ye ya da AİHM’e başvuru seçenekleri tartışılacak. Bunların yanı sıra CHP, "AYM'ye gidip sonuç ne olursa olsun AİHM'e gitmemek" ve "YSK kararlarını yeterli bulup her iki üst mahkemeye de başvuru yapmamak" gibi seçenekleri de değerlendirecek.

ulusalkanal.com.tr

TÜSİAD Başkanı Bilecik çarpıcı açıklamalar Gündem Şanlıurfa Suruç'ta emniyet müdürlüğüne bombalı araçla saldırı girişimi oldu Gündem Hakkari'de gösteri ve yürüyüşler yasaklandı Gündem CHP, Danştay'a başvurdu Gündem