TSK'dan koronavirüs ile mücadelede göz dolduran başarı

TSK operasyonlarda olduğu gibi, koronavirüs ile mücadelede de göz doldurdu. Alınan tedbirler sayesinde dünyada en az koronavirüs vakasının görüldüğü ordular arasında yer aldı.

Abone ol

Koronavirüs ile mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri, diğer dünya orduları arasında farklı bir konuma yerleşti. TSK bu başarısıyla ABD, Rusya, Fransa, İtalya ve İngiltere gibi önemli orduları geride bıraktı.

İlk olarak Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Kovid-19 ile Mücadele Merkezi kuruldu. Kurumlarda salgına karşı gerekli korumanın oluşturulması amaçlandı.

En alttaki üs bölgelerinden, gemilere, filolara kadar süreci başarıyla yöneten KOMMER kaynağa zamanında erişmek maksadıyla filyasyon ekipleri oluşturdu.

TSK’da virüsün operasyon bölgelerine sıçramamasına büyük özen gösterildi. Suriye'nin kuzeyinde birliklerin yer aldığı harekat alanlarına giriş ve çıkışlara düzenleme getirildi.

Harekât bölgesinden yurt içine geçecek personel 14 gün gözetim altında tutuldu. Suriye'den yurt içine ikmal için giden araçlar dezenfekte işlemine tabi tutuldu.

Suriye'de bulunan birliklere, ateş ölçerler, koruyucu sağlık malzemeleri gönderildi, harekât bölgesine seyyar banyo ve çamaşır üniteleri sevk edildi.

Bakanlık tarafından "yerinde kal" prensibi hayata geçirildi. Tüm atama ve görevlendirmeler iptal edildi.Milli Savunma Üniversitesine bağlı okullar tatil edilirken erbaş ve erlerin hafta sonu izinleri durduruldu. Tatbikatlar ertelendi. Bu dönemde birlik, karargâh ve kurumlara ziyaretçi alınmadı.

Deniz Kuvvetlerindeki gemilerde izolasyon yapıldı, hava kuvvetlerindeki pilotlar vardiyalı çalıştı.

Kışlalarda özel önlemler alındı. Yemekhanelerde sosyal mesafe kuralına dikkat edildi. 100 binden fazla gencin yer değiştirmesini engellemek için celp ve terhis süreleri değiştirildi.

TSK sadece personeli için değil millet için de seferber oldu. Bugüne kadar 40 milyon maske, 500 bin civarında tulum ve 160 ton dezenfektan üretildi.

ulusal.com.tr

İstanbul ve İzmir'den tepki çeken görüntüler Gündem 31 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 6'ya yükseldi Gündem KKTC Başbakanı Tatar, camiye Bizans bayrağı asılmasını kınadı Gündem AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert tepki Gündem