Tarihi zirvenin galibi kim?

Kim-Trump görüşmesinde hangi taraf karlı çıktı... Prof. Dr. Hasan Ünal'a göre Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti... Ünal, Amerika'nın bölgedeki tatbikatları sonlandırma ve ambargoyu kaldırma vaadinin Pyongyang açısından somut kazanımlar olduğunu belirtti. Washington'un taleplerinin ise zamana yayıldığına dikkat çekti.

Abone ol

Tarihi zirveden Kim Jong-un kazançlı ayrıldı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un ile ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı tarihi zirve gündemindeki sıcaklığını koruyor. Zirvenin yansımaları ve sonuçları tartışılıyor.

Atılım Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal, zirveden Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin somut kazanımlar el ettiğini vurguladı.

Washington'un Pyongyang'dan nükleer silahları ülkeden arındırmasını istediğini hatırlatan Ünal, bu talebin zamana yayıldığını ifade etti.

Ünal, Amerika’nın Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile arasını düzeltip İran'a karşı saldırgan politikasını yoğunlaştırabileceğini kaydetti.

Ünal, zirveyi Çin açısından da değerlendirdi. Singapur'daki görüşmeye Çin'in aracılık ettiğinin altını çizen Ünal'a göre, Amerika'nın bölgeden askeri gücünü çekmesi veya azaltması Pekin açısından da yararlı.

HABER: GÜRKAN DEMİR

KAMERA: BARIŞ YURTERİ

ulusal.com.tr

Gürcistan başbakanı istifa etti Dünya Singapur zirvesi sonrası Trump'tan tweet Dünya Suriye hava savunması yenileniyor Dünya İran'dan Suriye açıklaması Dünya