HDP'li milletvekilinden Diyarbakır annelerine hakaret

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, partisinin il başkanlığından çıktığı sırada evlat nöbeti tutan ailelere hakaret etti. Aileler, Tosun'a tepkilerini "Kahrolsun PKK" "Kahrolsun HDP" sloganlarıyla gösterdi. Anneler" bizim çığılımızda boğulacaksınız" dedi. Başsavcılık milletvekili hakkında soruşturma başlattı.Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, yaşananlarla ilgili açıklama yaptı, "HDP kapatılmalıdır" dedi.

Abone ol

HDP milletvekili, çocuklarının acısıyla yanıp kavrulan Diyarbakır'daki annelere sözlü saldırıda bulundu.

Bir grup partiliyle HDP İl Başkanlığına giden HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, partiden çıkarken evlatları için nöbet tutan ailelere hakaret etti. Tosun, "alçaklar, satılmışlar" sözleriyle ailelere tepki gösterdi. Bunun üzerine gerginlik yaşandı.

HDP ve PKK yüzünden çocuklarını kaybeden aileler milletvekiline tepki gösterdi.

Gerginliğin büyümesini polisler önledi. Diyarbakır Başsavcılığı milletvekili hakkında soruşturma başlattı.

Dağa kaçırılan oğlu için oturma eylemi yapan baba Celil Begdaş, HDP Milletvekilinden şikayetçi oldu. Tosun'nun kendisine hakarette bulunmasına tepkiliydi.

HDP'lilerin rahatsızlığına rağmen ailelerin eylemi her geçen gün büyüyor. Evlat nöbetine, bir aile daha katıldı. Coşkun ailesi, Mersin'de 6 yıl önce, daha 16 yaşındayken kaçırılan oğullarını bulmak istiyor.

Baba Vahap Coşkun oğluna çağrıda bulundu.

ulusal.com.tr

KKTC'de seçim zaferinden sonra sıra tanınmada Gündem NATO sessiz: Yunanistan S-300'ü teste hazırlanıyor Gündem Fransa'da öldürülen PKK kurucusu Sakine Cansız ve PYD'li Hevrin Halef'i andı Gündem Şentop'tan Yükselen Asya vurgusu Gündem