Tecavüz suçlaması için komisyon kuruldu

Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, tecavüzle suçlanan Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke üzerine toplandı. Çelik’in dosyasını görüşmek 5 kişiden oluşan hazırlık komisyonu kuruldu. Ayrıntılı yapılacak incelemenin ardından bir ay içinde komisyon kararını açıklayacak. Dosya daha sonra Genel Kurul'a gidecek.

Abone ol

Tecavüz iddiaları araştırılacak, bir ay içinde karar verilecek. Daha sonra Genel Kurul’da oylama yapılacak.

Tecavüz suçlamasıyla gündeme oturan Mardin Milletvekili Tuma Çelik HDP’den ihraç edilmişti. Çelik hakkında hazırlanan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi de 22 Temmuz’da Meclis’te gündeme geldi.

Meclis Anayasa Adalet Karma Komisyonu, Ak Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Komisyon, Çelik’in “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekeyi görüştü.

Basına kapalı yapılan toplantıda Çelik'in fezlekesini görüşmek üzere 5 kişiden oluşan hazırlık komisyonu kuruldu. Komisyonda, AK Parti'den Belgin Uygun, Ali Özkaya, İbrahim Halil Fırat yer aldı. CHP’den Ali Mahir Başarır ve HDP’den de Züleyha Gülüm katıldı.

Hazırlık komisyonu ayrıntılı araştırmasının ardından bir ay içinde kararını verecek. Karar, Meclis Anayasa Adalet Karma Komisyonu’na iletilecek. Karma komisyon da dosyayı oylayarak Genel Kurul’a gönderecek.

Fezlekenin Genel Kurul’a gelmesi halinde de suçlamalar okunup Tuma Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılması için oylama yapılacak.

ulusal.com.tr

AK Parti Sözcüsü Çelik: Yunanistan boş hayallere kapılmasın Gündem Pınar Gültekin son yolculuğuna uğurlandı Gündem Rusya ile ortak devriyeler devam ediyor Gündem 81 ilde eş zamanlı denetim Gündem