Türk Akımı hakkında önemli açıklama

Rusya ile yapılan enerji anlaşmalarının en önemlilerinden olan Türk Akımı ile ilgili belirsizlik sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Rus mevkidaşı Aleksandr Novak ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Bakan Alaboyun, görüşmede Türk Akımının gündeme gelmediğini söyledi.

Abone ol

Rusya'nın Batı'nın ekonomik yaptırımlarına karşı Türkiye ile başlatmayı düşündüğü Türk Akımı projesindeki belirsizlik sürüyor...

Rusya'dan yapılan açıklamada projenin Türkiye'deki siyasi belirsizlik nedeniyle beklemeye alındığı belirtilmişti.

Belirsizlik sürerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Alaboyun, G20 Enerji Bakanları Toplantısında Rus mevkidaşı ile ikili bir görüşme yaptığını ancak görüşmede Türk Akımı projesini konuşmadıklarını söyledi.

Alaboyun "Türk Akımı konusunda Rus ve Türk uzmanların birraya gelip konuyu tartışmalarına karar verdiklerini" belirtti.

"TANAP projesinde müzakerelerin 3 yıl sürdüğünü" kaydeden Enerji Bakanı "Müzakere edeceğimiz daha çok konu mevcut" ifadelerini kullandı.

Bakan Alaboyun, Türk Akımı'nın Türkiye'ye gaz taşıyacak kısmının inşası ile ilgili bir itirazın olmadığını, öncelikle geri kalan üç hattın müzakere edilip, detaylarının ortaya çıkması gerektiğini kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Büro-İş Sendikası Toplu Sözleşme’yi yargıya taşıdı Ekonomi Ali Babacan'dan dönüş sinyali: Asgari ücret 1300 TL olacak demedik Ekonomi Maden ocağında göçük Ekonomi SGK'dan önemli prim açıklaması Ekonomi