İşçi Sınıfı: Asgari ücretle geçinmek çok zor

Milyonlarca çalışan asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Batman'da çeşitli sektörlerde çalışan işçiler asgari ücretle ilgili görüşlerini paylaştı. Emekçiler, her geçen gün artan zamlar ve hayat pahalılığı karşısında bugünkü şartlarda aldıkları 2 bin 324 liralık ücretle geçinmelerinin mümkün olmadığını söylüyor.

Abone ol

Çeşitli sektörlerde çalışıyorlar. Hepsini kaygısı aynı. Düşük asgari ücretin geçimlerini sağlayabilecek seviyeye çıkarılmasını istiyorlar.

Emekçilere göre, asgari ücretin en az 3 bin 500 lira olması gerekiyor. Çünkü ev kirası, faturalar, mutfak ve okul masrafları derken ay sonunu getirmek bir hayli zorlaşıyor.

Emekçiler, her geçen gün artan zamlar ve hayat pahalılığı karşısında bugünkü şartlarda aldıkları 2 bin 324 liralık ücretle geçinmelerinin mümkün olmadığını söylüyor.

Geçinmek artık daha zor, gelen zamanlar karşısında asgari ücret eriyip gidiyor.

Kiminin oturduğu ev kira, evdeki nufüs sayısı 5'ten fazla. Haliyle giderlere yetişilmiyor. İyi hayat sürebilmek için asgari ücretin daha yüksek olmasını istiyorlar.

Sosyal medya sağlayıcılarına ikinci yaptırım: 30 milyon dolar ceza kesildi Gündem Fay yasası tartışması sürüyor: Jeofizik Mühendisleri Odası mevcut yönetmeliklerin yeterli olduğunu söylüyor Gündem 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde sorunlara çözüm talebi Gündem Gazeteci Muhammed Gadiri: ''Fahrizade cinayetinin azmettiricisi ABD'' Gündem