Koronavirüs ile mücadele sürüyor: 52 bin 45 kişi taburcu edildi

Dünyada koronavirüs hızla yayılıyor. İsviçre'de yeni tip koronavirüs nedeniyle ilk kez bir kişi hayatını kaybetti. İran'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 107'ye yükseldi. Birleşmiş Milletler, virüs nedeniyle 13 ülkede okullar tatil edildiğini 290 milyonu aşkın öğrencinin eğitiminin aksadığını açıkladı.

Abone ol

Kovid-19 salgını dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. İsviçre'de yeni tip koronavirüs nedeniyle ilk kez bir kişi hayatını kaybetti.

Çin'de yeni tip koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 3 bin 14'e çıktı. Ülkede virüsle mücadele sürüyor. İyileşenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Taburcu edilen hastaların sayısı 52 bin 45'e yükseldi.

Bir ülkeye daha virüs sıçradı. Bosna Hersek ve Slovenya tarafından yapılan açıklamada ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği duyuruldu.

ABD'de can kaybı 11'e çıktı, vaka sayısı 110'u aştı. Kaliforniya eyaletinde acil durum ilan edildi.

İran, İtalya ve Güney Kore günlük vaka sayısı artışında Çin’i geride bıraktı, özellikle İran’daki can kayıpları, ölüm oranları bakımından ilk sırada yer alıyor.

İran'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 107'ye vaka sayısı 3 bin 513'e yükseldi. Ülkede Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında virüsün en çok görüldüğü eyaletlerde 300 bin kişilik ekiple sağlık taramasına başlandı.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki düzenlediği basın toplantısında, tüm okullların 20 Mart'a kadar tatil edildiğini açıkladı.Koronavirüs nedeniyle tüm spor faaliyetleri durduruldu.

İtalya'da hayatını kaybedenlerin sayısı 107'ye yükseldi. Yeni tip koronavirüsün İtalya'da daha fazla yayılmasının önüne geçmek için Serie A karşılaşmalarının seyircisiz oynatılması kararı alındı.

Irak'ta ise yeni tip koronavirüs kaynaklı üçüncü ölümün gerçekleştiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, bir otelin çalışanlarında koronavirüs şüphesiyle işgal altındaki Batı Şeria'da olağanüstü hal ilan etti. Beytüllahim ile Eriha kentlerinde ise tüm eğitim kurumları ile cami ve kiliselerin 14 gün süreyle kapatıldığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 290 milyonu aşkın öğrencinin eğitiminin aksadığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 salgını nedeniyle 13 ülkede okullar kapatıldı.

ulusal.com.tr

Esad'dan Fırat'ın doğusu mesajı Dünya Hanau halkı kararlı adımlar bekliyor Dünya Dev hava yolu şirketi iflas etti Dünya Koronavirüs salgınında korkutan gelişme Dünya