ABD o açıklamayı yalanladı

ABD ile Türkiye arasında “YPG’ye yardım” tartışmasından sonra şimdi de “güvenlikli bölge” karmaşası yaşanıyor. Önce Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun gazetecilere,“İki ülke güvenli bölge konusunda anlaştı” dediği iddia edildi, ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner’dan “Herhangi bir anlaşma yok” yanıtı geldi. Yaşananlar üzerine Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yayınladı, “Sinirlioğlu’na atfedilen beyanlar doğru değil” denildi

Abone ol

ABD ile Türkiye arasında bu kez de güvenli bölge karmaşası yaşanıyor.

Önce Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun Türkiye ve ABD’nin Suriye sınırında güvenli bölge konusunda anlaştıklarını açıkladığı öne sürüldü.

Birçok medya organlarında yer alan haberde Sinirlioğlu’nun “Tespit edilen güvenli bölgeye girmeleri durumunda IŞİD ve PYD güçleri hem Türkiye, hem de ABD’nin hedefi olacak” dediği iddia edildi. Sinirlioğlu’nun ayrıca “Bölgenin genişliği 98’e 45 kilometre boyutlarında olacak” ifadesini kullandığı belirtildi.

Haberlerin hemen ardından ABD’den yalanlama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, "Herhangi bir türden bölge üzerinde anlaşma yok. Sadece Türkiye’deki tesislerin kullanımı, IŞİD’i bölgeden temizleme, yerel bir yönetim kurma ve sığınmacıların geri dönüşü ile ilgili olarak anlaşma var” dedi.

“Güvenli bölge, güvenli alan gibi tanımlamalardan uzak duruyoruz” diyen Toner, “Konuştuğumuz şey, IŞİD’i oradan çıkarma çabalarıdır” ifadesini kullandı.

Toner’ın bu açıklamaları yaptı. Akabinde bir açıklama da Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Sinirlioğlu’nun bu sözleri söylemediği ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu'ndan önemli koalisyon açıklaması: Kılıçdaroğlu açıklama... Gündem Erdoğan'dan önemli koalisyon açıklaması Gündem CHP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu "görüşme olumsuz geçti" iddiaları için ne dedi Gündem Yakalama kararı çıkarılan 3 savcının dosyası kabarık! Gündem