''NATO, PYD ile işbirliği yapıyor''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuveyt ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. NATO'yu terör örgütü PYD/PKK konusunda eleştiren Erdoğan, "NATO’da beraber olduğumuz ülkeler bunlarla işbirliği yapıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil" dedi. Erdoğan, Amerika ziyaretinde de bu konuyu konuşacaklarını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanKuveyt ziyaretini tamamladı. Erdoğan, dönüş yolunda uçaktaki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, PYD/PKK'ya yapılan yardımlar üzerinden NATO'yu eleştirdi. Konuyu, Amerika ziyaretinde de görüşeceklerini belirtti.

"NATO'NUN PYD/PKK'YA YARDIMLARI: PYD- YPG’yi düşünün, bir bakıyorsunuz NATO’da beraber olduğumuz ülkeler bunlarla işbirliği yapıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. NATO’da sizinle beraber olan biziz, terör örgütü değil. “Ama YPG-PYD’nin Türkiye’ye zarar vermesini istemeyiz” diyorlar. Lafla olmuyor ki! Bu, PYD ile PKK arasındaki ilişkiyi tespit edememenizin alametidir. Tüm bunları NATO zirvesinde de tabii ki A’den Z’ye gündeme getireceğiz, Bunları ABD ziyaretimde konuşacağız. Konuşmak durumundayız. Çünkü birbirimizi anlamaya mecburuz."

"Ortadoğu’da Türkiye’siz bir karar verilmesi düşünülemez." diyen Erdoğan aksi durumunda bunun bedelinin ağır ödendiğini belirtti. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Amerika temaslarını da değerlendirdi. Erdoğan, nihai kararların kendisinin Amerika ziyareti sırasında verileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Çin ziyaretine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Pekin'de büyük bir anlaşmaya imza atacaklarını söyledi. Ancak imzalar atılmadan anlaşmanın içeriğine dair açıklama yapmayacağını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orgeneral Akar’ı kabul etti Gündem Atatürk düşmanı Akar ve Yeşilyurt hakkında yakalama kararı Gündem Tatar Türklerinden önemli çağrı Gündem Vatan Partisi: İncirlik Üssü ABD'ye kapatılsın Gündem