Haima tayfunu, Çin'i vurdu

Saatteki hızı 150 kilometre olan Haima tayfunu, Çin'i vurdu. Yaklaşık bir buçuk milyon kişinin etkilendiği tayfun nedeniyle 21 baraj ve 179 su tesisi zarar gördü. Felakette can kaybı yaşanmazken halk, toprak kaymalarına karşı uyarıldı.

Abone ol

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Guangdong eyaletini vuran Haima tayfunu, bölgede fırtına, sel ve heyelan felaketlerine neden oldu. Tayfunun hızının saatte 150 kilometre olduğu açıklandı

Bir buçuk milyon kişiyi olumsuz etkileyen tayfun nedeniyle 700 bin kişi tahliye edildi. Tahliye edilenlere insani yardım yapıldı.

Tayfun, 2 bin 749 eve çeşitli boyutlarda hasar verdi. Ayrıca 178 bin hektar ekili tarım arazisi, 21 baraj ve 179 su tesisi zarar gördü. Ayrıca 800'e yakın uçuş iptal edildi.

Bölgede yaşanan felaketlerde can kaybı yaşanmazken ekonomik bilançonun 517 milyon dolar olduğunu açıklandı. Tayfun, Hong Kong'u da etkisi altına almaya başladı.

Bölgede aşırı yağışların devam etmesi nedeniyle halk sel felaketlerine ve olası toprak kaymalarına karşı uyarıldı.

ulusalkanal.com.tr

Libya'nın Sirte kentinde IŞİD terör örgütüne yönelik operasyon Dünya Irak ordusu, Türkiye'nin operasyona katıldığına yönelik haberleri yalanladı Dünya Bağdadi en son orada görülmüş Dünya Katar'ın devrik emiri hayatını kaybetti Dünya