Bu çiple kanserli hücreler iki saniyede yakalanacak

Kanser hücrelerini iki saniyede yakalayabilen çip geliştirildi. Prof. Dr. Mehmet Toner ve ekibi tarafından geliştirilen çip, kanser için önemli olan erken tanıya imkan verecek. Uzmanlar bu çiple tanı konulamayan hastalıklar için kullanılan biyopsiye gerek kalmayacağı görüşünde.

Abone ol

Massachusetts (Masaçusest) Genel Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Mehmet Toner ve ekibi kanser tedavisinde yeni bir kapı açtı.

Geliştirilen cd (sidi) şeklindeki çip 6 milyar hücre arasındaki kanserli hücreleri dahi bulabiliyor.

İki saniyede tamamlanan işlem ile hangi ilacın faydalı olacağı ve hastalığın hangi seviyede olduğu hızlı bir şekilde tespit ediliyor.

Hürriyet Gazetesi’ne konuşan Prof. Dr. Mehmet Toner, yöntemle tanı konulamayan hastalıklar için kullanılan biyopsiye gerek kalmadığını belirtti. Toner “Kanser hücrelerinin hem tipini hem de genetiğine bakıp mutasyon olup olmadığını anlamamız mümkün” ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Yapay bakteri üretildi Bilim ve Teknoloji Google Nik Collection artık ücretsiz Bilim ve Teknoloji 20 bin siber güvenlik uzmanı aranıyor Bilim ve Teknoloji Alzheimer tedavisinde yeni umut Bilim ve Teknoloji