Sabancı hem logosunu koydu hem 'bizi bağlamaz' dedi

Sabancı Üniversitesi, 100 yıllık "soykırım" yalanıyla ilgili Almanya'da çalıştay düzenleyecek. Postdam Üniversitesi'nde 14-17 Eylül günleri arasında yapılacak sözde "Ermeni soykırımı" çalıştayına, "Soykırım" olmamıştır" diyenler de çağrılmadı. Büyük tepki toplayan çalıştayla ilgili Sabancı Üniversitesi'nden bir açıklama yapıldı.

Abone ol

14-17 Eylül günleri arasında Postdam Üniversitesi'nde düzenlenecek çalıştaya "Ermeni soykırımı olmamıştır" diyenler çağırılmadı.

Çalıştayı Sabancı Üniversitesi, Amerikan Michigan Üniversitesi, Lepsiushaus Potsdam Enstitüsü ve Güney Kaliforniya Üniversitesi-Ermeni Çalışmaları Enstitüsü birlikte düzenliyor.

Lepsiushaus Potsdam Enstitüsü, sözde Ermeni Soykırımı konusunda Almanya ve Avrupa ülkelerinde çalışmalar yapan bir kuruluş. Enstitü adını, sözde Ermeni Soykırımı'nı kanıtlamak için çaba sarfeden, protestan "İnsan hakları savunucusu" Johannes Lepsius'den alıyor.

Çalıştay'ın açılış ve kapanış konuşmasını yapacak olan Sabancı Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Hülya Adak'ın dikkat çeken çalışmaları var. FETÖ'den tutuklanan İşter Gözaydın'ın iadesi için imzacı olan Adak, Almanya Başbakanı Merkel'e açık mektup yazarak sözde soykırımı tanıyan tasarıyı kabul etmesi için çağrıda bulunan 43 isimden biri.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesini katliam olarak değerlendiren Hülya Adak, "Barış İçin Akademisyenler" bildirisinin imzacısı.

Tepki çeken çalıştaya ilişkin Sabancı Üniversitesi, yazılı açıklama yaptı. Çalıştayın ev sahibi olmadığını savunan üniversite yönetimi, "Öğretim üyelerimiz "Akademik Özgürlük İlkeleri" çerçevesinde yürüttükleri araştırmalarda ulaştıkları araştırma sonuçlarını yayınlama, tartışma ve yorumlamada özgürdürler" ifadelerini kullandı.

Aydınlık gazetesi bugün konuyu manşetine taşıdı

Vatan Şaşmaz'ın yerine Yonca Evcimik getirildi iddası Gündem Doğu Perinçek yazdı: Güneş Batı'dan doğarsa Türkiye bölünür! Yeni dönemin strateji ve Siyasetleri-6 Gündem ABD'nin müdahale yöntemleri(2) Gündem Manisa'da FETÖ'den 21 tutuklama Gündem