Başbakan Binali Yıldırım: Kışlaların önündeki kamyonlar Pazartesi çekilecek

Hükümet, Türk Ordusunu bir tehdit gibi gösteren askeri birlikler önündeki kamyonların çekilmesi için harekete geçti. AKP MYK ve MKYK toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Birlikler önündeki kamyonlar askere güvensizlik olarak algılanıyor" dedi. Toplantılarda Türk Ordusu’nun emir komuta yapısını felç eden kararnamelere de değinen Yıldırım, düzenlemelerin 30 gün içinde Meclis'e gönderileceğini açıkladı.

Abone ol

Askeri birlikler önündeki kamyonlar çekiliyor. Kararnameler 30 gün içinde Meclis'e geliyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında Çarşamba günü yapılan AKP Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısını ayrıntıları belli oldu.

Toplantıda konuşan Yıldırım, hükümet olarak aldıkları kararları açıkladı.

Buna göre, FETÖ'cü darbe girişiminin ardından askeri birliklerin giriş çıkışına koyulan çöp ve kum kamyonları Pazartesi'den itibaren kaldırılacak. Yıldırım, "Birlikler önündeki kamyonların askere güvensizlik olarak algılanıyor" dedi.

Yıldırım, darbe girişiminin ardından tedbir amaçlı getirilen kamudaki izin yasağının da en kısa sürede kaldırılacağını söyledi.

Toplantılarda, Meclis çalışmaları da gündeme geldi. Meclis'e yeni düzenlemelerin getirilmesini istemeyen Yıldırım, Meclis'in önümüzdeki haftadan sonra tatile girmesini istedi.

Hürriyet'in haberine göre, MKYK toplantısında OHAL kapsamında çıkartılan kararnameler de tartışıldı. Bazı MKYK üyeleri kararnamelerin Meclis'te görüşülmesinin zorunlu olduğunu bazıları ise zorunlu olmadığını savundu.

Tartışmalara Başbakan Yıldırım son noktayı koydu. Kararnamelerin 30 gün içinde Meclis'e gönderileceğini ve Ekim ayında görüşüleceğini açıklayan Yıldırım, "Muhalefet partilerinin TSK'nın yeniden yapılandırılmasıyla ilgili önerileri olacak" dedi.

Habere göre, mini Anayasa paketine de değinen Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı görüşmeyi anlattı. Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık sistemini getirecekseniz, baştan söyleyelim biz karşıyız" dediğini aktardı.

ulusalkanal.com.tr

FETÖ'nün kapatılan okulunda "atölyeler" bulundu Gündem Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, böyle kurtuldu Gündem ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Türkiye'ye 24 Ağustos'ta gelecek Gündem 'Fuat Avni' hesabına bilgi aktarılan yer tespit edildi Gündem