RTÜK'e 3 yeni üye belirlendi

Meclis RTÜK'e 3 yeni üyeyi belirledi. Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla eski Ak Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Türkgün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Orhan Karadaş, yeni üye olarak seçildi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Basın Başdanışmanı Deniz Güçer de seçilen isimler arasında yer aldı.

Abone ol

Meclis Genel Kurulu 29 Haziran Salı günü 3 RTÜK üyesinin seçimi için toplandı. AK Parti eski Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş’i, RTÜK'te araştırmacı olarak görev yapan Mete Hacıarifoğlu’na aday listesinde yer verdi. Ayrıca AK Parti BengüTürk TV Sunucusu Alptekin Deniz İyigün ile Türkgün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Orhan Karadaş'ı da aday gösterdi.

MHP’nin de RTÜK üyeliği için adayları belirlendi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Basın Başdanışmanı Deniz Güçer ile MHP Meclis Grubu Danışmanı Mustafa Yiğit'in isimleri bildirildi.

2 İSİM AK PARTİ’DEN 1’İ İSE MHP’DEN SEÇİLDİ

Genel Kurul’da yapılan oylamaya 263 vekil katıldı. Oylama sonucunda eski AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş 251, Türkgün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Orhan Karataş da 251 oy aldı.

MHP’den gösterilen ve tek kadın aday olan Bahçeli'nin Basın Başdanışmanı Deniz Güçer de vekillerin 243’ünü oyuna sahip oldu.

Böylece Ak Parti’den Mehmet Daniş ve Orhan Karadaş, MHP’den de Deniz Güçer RTÜK üyeliğine seçildi.

ODTÜ'den Marmara'daki salya analizi Gündem HSK Elmalı Davası ile ilgili inceleme başlattı Gündem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu G20 Toplantısı'nda ikili temaslarda bulundu Gündem 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Gündem