Noam Chomsky’den dikkat çeken değerlendirme

Amerikalı tarihçi ve yazar Profesör Doktor Noam Chomsky, Avrupa ve Amerika'nın Türkiye politikasına ilişkin dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. Chomsky, "ABD Türkiye'de demokrasinin gelişmine radikal bir şekilde karşıdır" dedi. Chomsky, Avrupa'nın da son derece ırkçı olduğunu ve Türklerin kendileriyle eşit olmasını istemediklerini belirtti.

Abone ol

"Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’de demokrasinin gelişimine radikal bir şekilde karşıdır." Amerikalı tarihçi yazar Profesör Doktor Noam Chomsky, ABD-Türkiye ilişkileriyle ilgili bu yorumu yaptı.

Amerika'nın Türkiye'de demokrasinin gelişmesini istemediğini belirten Chomsky, 2003 yılında ABD Irak'ı işgali sırasında yaşananları hatırlattı. Chomsky, "2003’te olanları hatırlayın. ABD, Türkiye’nin de Irak işgaline katılmasını malum sebeplerden dolayı istedi. Halbuki Türkiye halkının yüzde 95’i işgale karşıydı. Sonuçta Türkiye parlamentosu da halkın iradesinden farklı bir irade koymadı. Sonra ne oldu? ABD, halkının iradesine saygı gösterdiği için Türk devletine acımasızca saldırdı. Paul Wolfowitz gibi tipler Türk ordusunun Türk hükümetinin halkın yüzde 95’inin iradesini takip etmesine nasıl izin verdiğini sorguladı. Türk askerlerinden özür dilemelerini talep ettiler." dedi.

Hürriyet gazetesine konuşan Noam Chomsky, Avrupa ve Amerika'nın Türkiye'ye bakışını değerlendirdi. Chomsky, "Sanıyorum bugün Türkiye’nin geldiği noktayı etkileyen en önemli faktörlerden biri Erdoğan’ın kendi otoriter eğilimleri. Türkiye’nin geldiği bu noktanın Erdoğan’dan sonraki sorumlusu Avrupa Birliği’dir. Güya Türkiye’ye AB’ye girme olasılığını önerdiler. Buna bir kez bile inanmadım çünkü Avrupa son derece ırkçıdır. Türklerin kendileriyle eşit bir şekilde Avrupa sokaklarında yürümesini istemezler." ifadelerini kullandı.

Chomsky, Türkiye’nin Suriye politikası eleştirdi. "Bu politika işlerin uluslararası alandaki seyri açısından çok zararlı oldu" dedi.

ulusalkanal.com.tr

14 ülke lideri olağanüstü toplandı! Kriz konusunda karar alındı Dünya İran'dan Suudi Arabistan'a çok sert uyarı: Pahalıya mal olur Dünya Komedyeni rekor oyla devlet başkanı seçtiler Dünya Afganistan'ı 7.6 büyüklüğünde deprem vurdu Dünya