Oto kiralamada yeni dönem

Otomobil kiralama firmalarının yıllardır çözüm bekleyen trafik cezaları sorunu sonunda çözüme kavuştu. Yürürlüğe giren KABİS uygulaması ile artık cezalar plakalara değil sürücülere kesilecek.

Abone ol

Haber: Samet Can Kocagür - Kamera: Özgür Doğu Saymaz

Trafik cezaları yüzünden yıllarca mağdur olan oto kiralama esnafına KABİS sistemi milat oldu. Hayata geçirilen uygulama sayesinde trafik cezaları artık firmalara değil sürücülere kesilecek.

İzmir Oto Galericiler Müşavirlik Kiralama ve Yıkamacılar Odası Başkanı Zafer Dursun, kısa adı KABİS olan kiralık araç bilgi sisteminin ayrıntılarını anlattı.

KABİS’ten önce kiralama firmaları yüksek trafik cezaları nedeniyle kepenk kapatma noktasında gelmişti.

KABİS uygulaması sistemiyle artık sürücülerin kimlik bilgileri de sisteme kayıt edilecek. Böylelikle yasa dışı faaliyetlerin de önüne geçilmesi hedefleniyor.

Salgın döneminde birlikte bireysel araç kullanma oranı da arttı. Böylelikle oto kiralama esnafının da işleri açıldı. Ancak yine de hükumetten talepleri var.

İzmir Oto Galericiler Müşavirlik Kiralama ve Yıkamacılar Odası Başkanı Zafer Dursun, vatandaşların oto kiralarken dikkat edecekleri noktalara dikkat çekti.

Bitcoin'den rekor üstüne rekor Ekonomi Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan açıkladı: ''2020'de ihracat rekoru kırıldı'' Ekonomi Benzine indirim Ekonomi Çin'den dolar hamlesi: Çin Yuanı, ABD Doları karşısında bir günde 648 puan değer kazandı Ekonomi