Yanukoviç kararı tanımadı

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, parlamento kararını tanımadığını açıkladı.

Abone ol

Ukrayna parlamentosu öğleden sonra Yanukoviç’i görevden alınmasını ve 25 Mayıs‘ta erken seçim düzenlenmesi yönünde bildirge yayımlamıştı.

Yanukoviç, parlamentonun kararlaştırdığı tüm bildirgelerin gayrımeşru olduğunu söyledi. Yanukoviç, „Ukrayna’da kalacağım. Tüm uluslararası gözlemcileri ve aracıları, radikalleri durdurmaya çağırıyorum. Parlamentonun aldığı kararlar gayrimeşrudur, ben hiçbir şey imzalamayacağım“ dedi.

Harkov’da bulunduğunu ve ülkenim güneydoğusuna bir gezi planladığını belirten Devlet Başkanı, „uluslararası toplumun tepkisini merakla bekliyorum“ dedi.

Timosenko adaylığını açıkladı

Muhalefet lideri Yulya Timoşenko ise tutuklu bulunduğu hastaneden günün ilerleyen saatlerinde serbest bırakıldı. Timoşenko, Harkov’da bulunan hastaneden Kiev’e doğru yola çıktı ve henüz Maidan’a varmadan, erken seçimlerde devlet başkanlığına aday olacağını açıkladı.

Timoşenko’nun serbest bırakılması, geçtiğimiz yıl da AB ile Yanukoviç arasındaki görüşmelerde konu olmuş, Ukrayna Devlet Başkanı tarafından reddedilmişti.

Aytekin Kaan Kurtul

ulusalkanal.com.tr

'Eylemler için 20 milyon dolar ayrıldı' Dünya Yanukoviç görevden alındı Dünya Yanukoviç konuştu Dünya Ukrayna'da Avrasyacılar ve sosyalistler Harkov’da toplanıyor Dünya