İstanbul 2016'yı kar altında karşıladı

İstanbul 2016'yı kar altında karşıladı. Kutlamaların adresleri Bağdat Caddesi, Taksim Meydanı ve Nişantaşı oldu. Sokak kutlamalarına katılım, yoğun kar yağışının da etkisiyle zayıf kaldı.

Abone ol

İstanbul'da 2016'yı sokaklarda karşılayan yurttaşlar renkli görüntüler oluşturdu.

Kar yağışının da etkisiyle merkezi kutlamalara katılım önceki yıllara göre zayıf kaldı. Dondurucu soğuğa aldırmayanlar ise yılbaşında doyasıya eğlendi.

2016'ya Boğaziçi Köprüsü’nde giren yurttaşlar boğazdaki havai fişek gösterileri ve görsel şovları izlerken fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Emniyet görevlileri yılbaşını boğazda karşılamak isteyen yurttaşları araçlarına binmeye ikna etmekte zorlandı.

Kar altındaki yeni yıl kutlamalarında kar topu savaşları da eksik olmadı. Bağdat Caddesi'nde şarkılar eşliğinde oynayarak 2016'ya merhaba diyenler doya doya kar topu oynadı. Yurttaşlar kar altında öz çekim yaparak karlı yılbaşı eğlencelerini ölümsüzleştirdi. Nişantaşı'nda toplanan binlerce yurttaş da yılbaşını kar altında şarkılar eşliğinde dans ederek karşıladı.

Taksim’deki yeni yıl kutlamaları da kar yağışının da etkisiyle sönük geçti. Taksim Anıtı etrafında toplanan ve çoğunluğu Suriyelilerden oluşan grup 2016'yı kar topu savaşıyla karşıladı. Kutlamalar için Taksim'e gelen yurttaşları "kınalı koyun" sürprizi karşıladı. Koyunu caddede gören vatandaşlar cep telefonuyla o anları görüntüledi. İstiklal Caddesi'ndeki kınalı oyun yoğun ilgi çekti.

Kutlamalarda zaman zaman olumsuz olaylar da yaşandı. Taksim'de tek başına yürümek isteyen Ukraynalı bir kadın turist tacize maruz kaldı. Genç kadının etrafını bir anda kendisiyle fotoğraf çektirmeye çalışanlar sardı. Genç kadının etrafını saran şahıslar, güven timleri tarafından uzaklaştırıldı. Ukraynalı kadını takibe alan Azerbeycanlı bir şahıs ise gözaltına alındı.

HGS cezaları Meclis gündemine taşındı Yurt Soğuk havalar yaban hayvanlarını da etkiledi Yurt Kötü hava koşulları ve kar Türkiye'yi esir aldı Yurt Atatürk Havalimanı’nda arbede Yurt