Bakan Elvan açıkladı: Geri dönüş yok!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan f tipi örgütün yapılandığı ve dinleme üssü olarak kullandığı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı binasına geri dönüşün mümkün olmadığını belirtti

Abone ol

Milyarlarca verinin saklandığı merkeze yönelik kapsamlı teftişler yapıldığını kaydeden Elvan, TİB binasında hala tespit edilemeyen gizli sistemler olabileceğini ifade etti. "TİB yeniden yapılandırılacak" diyen Bakan Elvan, Meclis'e yeni bir tasarı sunulacağını söyledi.

Binada paralel kablo şüphesinin devam ettiğini de vurgulayan Elvan "Artık o binayı kullanmak istemiyoruz. Farklı bir yere taşıyacağız. Gerekli olan kendi altyapımızı alacağız ama o binadaki kablolama vesaire her şeyi orada bırakacağız" dedi.

Şu an mahkeme kararları doğrultusunda TİB kanalıyla yapılan dinlemelerde herhangi bir usulsüzlük olmadığını kaydeden Elvan, dinlenen kişi sayısının da yüzde 85 oranında azaldığını açıkladı.

Milyonlarca yasadışı dinleme kaydının TİB binasında uydu ve gizli kablolarla yurtdışına aktarıldığı belirlenmişti.

ulusalkanal.com.tr

Şam'a gitmek, BOP'u yırtmaktır Gündem Sarıgül'den kriz açıklaması! Gündem İmralı'da görüşecekler! Gündem Erdal Eren'in annesi toprağa verildi Gündem