ABD'den Türk-Rus iş birliğine yeni provokasyon

Washington, Suriye sahasında Türk-Rus iş birliği bozmaya yönelik yeni bir provokasyon girişiminde bulundu. 27 Mayıs'ta İdlib'de bir askerimizi şehit eden saldırıyı CIA destekli Türkistan İslam Partisi'nin planladığı belirtildi. Bilgiyi Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi verdi. Açıklamayı değerlendiren uzmanlar İdlib mutabakatına engel olan kuvvetlerin aynı zamanda PKK'ya hareket alanı açmaya çalıştığını vurguluyor. Uzmanlara göre düğümün çözümü özellikle Fırat'ın doğusundaki iş birliğinden geçiyor.

Abone ol

İdlib mutabakatına engel olmayı hedefleyen ABD, yeni bir provokasyon girişiminde bulundu.

Halep'i Lazkiye'ye bağlayan kritik M4 karayolunda devriye görevinde bulunan Türk askerinin geçişi sırasında patlama meydana geldi. 27 Mayıs’ta gerçekleşen patlamada bir Mehmetçik şehit oldu. Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, saldırıdan Türkistan İslam Partisi’nin sorumlu tuttu. Örgüt daha önce de başta İdlib ve çevresinde terör saldırılarında bulunmuştu.

Prof. Dr. Sencer İmer'e göre söz konusu örgütü Washington'un beslediği konusunda şüphe yok.

İmer, PKK/PYD ile Barzani'nin etkin olduğu Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) arasındaki görüşmelere de değindi.

Prof. Dr. İmer, düğümün Fırat'ın doğusundaki Türk-Rus işbirliği ile çözüleceğini vurguladı.

5 Mart mutabakatına engel olmaya çalışan terör örgütleri arasında HTŞ ve El Kaide unsurları da yer alıyor. Terör örgütleri, M-4 karayolunun 6 km kuzeyi ve 6 km güneyinde güvenlik koridoru oluşturulması hedefine karşı çıkıyor.

Öte yandan engellere rağmen Milli Savunma Bakanlığı 13’üncü ortak devriyenin yapıldığını açıkladı. Devriye, İdlib’deki M4 Karayolunda kara ve hava unsurlarının katılımıyla gerçekleşti.

ulusal.com.tr

''Yeni Normal''in yeni kuralları belirlendi Gündem Yüksek Hızlı Tren seferleri yeniden başladı Gündem 9 aydır eylem yapan aileler çocuklarını geri istiyor Gündem ABD'de S-400 paniği Gündem