Bölgeden gelen istihbarat raporu: PKK'da rahatsızlık ve panik başladı

Doğu ve Güneydoğudaki son duruma ilişkin hükümete sunulan askeri istihbarat raporu PKK'ya yönelik operasyonların başarısını gösteriyor. Raporda "KCK'da büyük bir rahatsızlık ve panik başladı" denilirken PKK'nın çok sayıda teröristi sahaya sürmekten başka çaresinin kalmadığı belirtildi. Askeri İstihbarat Raporunda "Amerika ve Avrupa Birliği üyesi bazı ülkelerinin ateşkes çağrılarının PKK'nın gizli ateşkes taleplerinin bir yansıması" olduğu kaydedildi.

Abone ol

PKK'ya yönelik aralıksız süren operasyonlar sonuç veriyor. PKK sıkıştı, örgüt içinde rahatsızlık ve panik baş gösterdi. PKK'nın gizli ateşkes talebini ise Amerika ve Avrupa Birliği ülkeleri dile getiriyor. Askeri istihbaratın hükümete sunduğu raporlarda bu konuda çok çarpıcı tespitler yapıldı.

Askeri misrihbarat raporunda yer alan bilgilere göre, terör örgütünün TSK ve Emniyet karşısında güç durumda kaldığını ve örgütün panik içinde olduğunu belirtiliyor.

"Son iki gündür güvenlik kuvvetlerince bazı ilçelerde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek operasyonlara girişilmesi KCK kanadında büyük bir rahatsızlığa ve paniğe yol açmıştır. Bu tür operasyonların devam etmesi durumunda çok zor duruma düşeceklerini anlayan sözde lider kadrosu, tecrübeli olup olmaması dikkate alınmadan çok sayıda teröristi sahaya sürme kararı almış ve saldırı talimatı vermişlerdir."

Raporda dikkat çeken önemli bir nokta ise Amerika ve Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin PKK'ya ilişkin ateşkes söylemleri. Asker çok net bir şekilde Amerika Avrupa Birliği üyesi ülkelerin PKK'yı kollama eğilimin olduğunu vurguluyor.

"ABD, AB’nin bazı ülke temsilcileri tarafından sıklıkla dile getirilen ateşkes çağrıları aslında Bölücü Terör Örgütü tarafından yapılan gizli ateşkes taleplerinin bir yansımasıdır. Devletin kararlı adımlar atması sonucunda Bölücü Terör Örgütü oldukça zor bir duruma düşmüş ve bu kararlılığın kendi sonlarını getireceğini anlamışlardır."

Askerin barış ve ateşkes söylemine ilişkin bir diğer tespitinde de HDP'nin rolü anlatılıyor. HDP'nin açılımı sürdürme çağrılarının Kandil'i bağlamadığı hatta bu dilin uluslarası kamuoyunu etkilemeye dönük kullanıldığı kaydedilidi.

ulusalkanal.com.tr

"Askeri birliklerimizin elektriği kesilmeye çalışılmış" Gündem PKK'nın korkulu rüyası olan Komando birlikleri şehre inmeye hazırlanıyor Gündem Geçici hükümette hangi parti kaç bakanlık alacak? Gündem Soma davasında itiraf Gündem