İsrail'den Türkiye açıklaması

İsrail, Türkiye ile ilişkilerin yakın gelecekte yeniden kurulması konusunda "umutlu". İsrail Dışişleri Bakanlığı Direktörü Dore Gold, "Çok uzak olmayan bir tarihte İsrail ve Türkiye'nin yeniden ilişki kuracağı konusunda umutluyum" dedi.

Abone ol

İsrail-Türkiye ilişkilerinde yeni bir sayfa açılıyor. İki ülke yenien ilişki kurmaya hazırlanıyor.

Haziran ayında Roma'da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile gizli görüşmeler gerçekleştirdiği ortaya çıkan İsrail Dışişleri Bakanlığı Direktörü Dore Gold, bu konuda açıklamalar yaptı. Gold, "Çok uzak olmayan bir tarihte İsrail ve Türkiye'nin yeniden ilişki kuracağı konusunda umutluyum" dedi.

"Bölgesel gelişmeler ve tehditlerin Ankara'yı bazı değişikliklere zorladığını" belirten Gold, "IŞİD'in sadece Suriye'ye değil, Türkiye'ye de bir tehdit olarak ortaya çıkmasını, İran'ın gücünü artırmasının hem İsrail hem de Türkiye için bir sorun olmasını örnek gösterebiliriz" diye konuştu.

İsrailli yetkili, "Ülkelerin en nihayetinde, çıkarlarına göre hareket ettiklerini düşünüyorum. Ve bence Türkiye ile İsrail'in de örtüşen önemli çıkarları var." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Kritik görüşmenin saati belli oldu! Gündem CHP’den Davutoğlu’na sert yanıt: İkiyüzlülüktür ve hatta... Gündem 8 terörist öldürüldü, 7’si de yaralandı Gündem Meteoroloji uyardı! akşam saatlerine kadar... Gündem