Maske üreten iş yerine baskın

Arnavutköy’de izinsiz maske üreten iş yerine baskın yapıldı. Operasyondan 11 bin filtreli maske ele geçirildi. Maskeler kamu yararına kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildi.

Abone ol

Kovid-19’u ülkemizde görülmesinin ardından maskeye gösterilen talep arttı. Bu da beraberinde sahte maske ve izinsiz maske üretimini getirdi.

İstanbul’da ekipler fırsatçılara göz açtırmadı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Arnavutköy'de bir iş yerinde izinsiz olarak üretilen maskelerin piyasaya sürüleceği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Takibe aldı ve iş yerine baskın yapıldı. Baskında 11 bin fitreli maske ele geçirildi. Maskelerin tanesinin yaklaşık 90 lirada piyasaya sürüleceği ve ele geçirilen maskelerin 1 milyon değerinde olduğu bildirildi.

Ele geçirilen maskeler İçişleri Bakanlığının Genelgesi doğrultusunda kamu yararına kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildi.

İş yeri sahibi hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

ulusal.com.tr

Esenyurt'ta bir binada patlama Gündem Alınan tedbirler tek tek uygulanıyor Gündem Roketsan'da patlama Gündem Orduevleri kapılarını sağlık çalışanlarına açtı Gündem