Askeri savcılık o izleri araştıracak

Peki askeri savcılık, 5 numaralı harddisk tertibini ortaya çıkarmak için neleri araştıracak? Ulusal Kanal, iki yıl önce yaptığı özel haberlerle Donanma dosyasını açmış ve iki önemli şüpheyi gün yüzüne çıkarmıştı. Harddiskin üzerinde bulunan parmak izi ve aramadan bir hafta önce döşemeleri açan iki personel araştırılmadı.

Abone ol

Donanma Komutanlığı'nda 6 Aralık 2010'daki aramada bulundu, yüzlerce komutanın hayatını kararttı. Donanma Askeri Savcılığı, 5 numaralı harddisk ile ilgili ikinci soruşturmayı başlattı.

Ulusal Kanal, soruşturmayı derinleştirecek ve tertibi yapanları ortaya koyabilecek önemli şüpheleri iki yıl önce gündeme getirdi.

Bunlardan ilki, Donanma'daki aramadan bir gün sonra tutulan 7 Aralık tarihli kriminal polis laboratuarı raporuna yansıdı. 5 nolu harddisk üzerinde tozlama yöntemiyle yapılan incelemede bir adet parmak izi bulunmuştu. Raporda tozlama yöntemiyle bulunan parmak izinin en fazla 5 gün öncesine ait olduğu belirtildi.

Bu raporun ardından çok önemli bir bilgi daha gündeme geldi. Aramadan bir hafta önce, Donanma MEBS Şubesi'nde görevli bir binbaşı ve bir astsubay, harddiskin bulunduğu İstihbarat Şubesi'nde giderek döşemeyi açtı. "Kablo sıkışmış" diyen iki personel, bir süre harddiskin bulunduğu bölmede çalıştı ve döşemeyi kapatarak şubeden ayrıldı.

Askeri savcılığın yürüttüğü soruşturmada, bu iki önemli şüphenin araştırılması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Topbaş'ın projesinde orası olmayacak Gündem Burhan Kuzu'dan çarpıcı açıklamalar Gündem İlçelerde isimler netleşiyor Gündem Öcalan da ''darbe'' dedi Gündem