IŞİD Türkiye'nin müdahalesine karşı hendek kazıyor

Suriye'nin kuzeyine Türkiye'nin müdahale olasılığı terör örgütlerinde panik yarattı. IŞİD, kontrol ettiği yerleşim merkezlerinin çevresine hendek kazmaya başladı. Bu bilgiyi ilk gündeme getiren Suriyeli muhalif komutan Mahmut Hasan oldu. IŞİD'in Cerablus'taki çalışmaları, gün içinde Türkiye tarafından da rahatlıkla görüldü

Abone ol

Türkiye, Amerika'nın "Kürt koridoru"na karşı Suriye'nin kuzeyindeki terör gruplarına müdahaleyi konuşurken, terör örgütlerinde panik başladı.

Türkiye'nin müdahale ihtimaline karşı IŞİD'in, kontrolündeki köylerin etrafına geniş hendekler kazmaya başladı.

Bu bilgiyi, IŞİD’e karşı oluşturulan "Ortak Operasyon Odası" adlı birliğin eski komutanlarından Mahmut Hasan gündeme getirdi.

Al Jazeera Türk''e konuşan Hasan, hendeklerin 4 metre derinliğinde ve 2,5 metre genişliğinde olduğunu belirtti. IŞİD militanlarının çalışmaları gün içinde de rahatlıkla görüldü.

Türkiye'nin Kürt Koridorunu dağıtma planı çerçevesinde, güvenlikli bölgeyi Cerablus'ta oluşturması bekleniyordu. Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısındaki bu bölgeyi elinde tutan IŞİD militanları sınırın Suriye tarafına mayın döşedi.

Sınıra kamyonetle gelen üçü kadın yedi IŞİD militanı, ilk olarak yer tespiti yaptı. Tespit edilen noktalara mayın döşendi.

IŞİD’liler, sınır hattındaki bazı evlerin yanına da hendek kazdı. Çalışmalar Türkiye tarafından çıplak gözle izlenebildi.

Karkamış Belediye binası ve sınır kapısına 20 metre uzaklıkta yaşanan bu olaylar sırasında, IŞİD militanları ile Türk askerleri burun buruna geldi. Güvenlik güçleri teyakkuza geçti.

ulusalkanal.com.tr

PKK eylem hazırlığında Gündem Kritik MGK bugün 15.00'te! Gündem Davutoğlu'nun planına göre 7 Haziran seçimleri ''yok'' sayılacak Gündem Baykal'dan Meclis başkanlığı açıklaması Gündem