Fenerbahçe'nin tüzük tadil kongresi

Fenerbahçe'nin yenilenen tüzüğü olağanüstü genel kurul toplantısında kabul edildi. Başkan Aziz Yıldırım, "Bu tüzük, Fenerbahçe'nin geleceği ve anayasasıdır" dedi.

Abone ol

Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin yenilenen tüzüğü kabul edildi. Kongre üyeleri, Ülker Sports Arena'da tüzük tadili için gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısında, 89 ana, 10 geçici maddeden oluşan yeni tüzüğü kabul etti.

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın üye sayısını artırmak için hedeflediği "Bir milyon üye" projesi doğrultusunda, temsilci üyelik kavramı sarı-lacivertlilerin yeni tüzüğünde yer aldı.

Soma'daki maden faciası nedeniyle yönetim kurulu masasının arkasına asılan bayrakların yanında "Soma'daki şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağolsun" mesajı yer aldı.

Aziz Yıldırım açılış konuşmasında ilk olarak Soma faciasını andı.

"Ülkemiz işçi ve emekçilerinin yaşamış olduğu büyük acıyı tüm kalbimle paylaşırken, şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum"

Kongrenin tarihi önemine dikkat çeken Yıldırım, Atatürk'ün iktisat kongresinden örnek verdi.

"Mustafa Kemal Atatürk'ün İktisat Kongresi'nde söylediği üzere, ekonomik bağımsızlığı olmayan kişi ve kurumlar, hiçbir zaman tam bağımsız olamaz ve kendilerine ait kararları dahi alamazlar. Oysa ki, güçlü devletleri ve toplumları ayakta tutan yegane temel, güçlü dernekler, güçlü örgütler ve güçlü ekonomik yapılanmalardır. Bu nedenle, gücümüze güç katmak, Türkiye'ye güç katmak için bugün yapılan tüzük kongresi, tarihi bir kongredir"

ulusalkanal.com.tr

Kartal tatile çıktı Spor Beşiktaş'ın gözü Kıbrıs'ta Spor Şampiyon Maccabi Electra Spor Soma için pedal çevirdiler Spor