Kişisel Verilerin Korunması Tasarısı görüşmeleri devam ediyor

Milletvekillerinin, denetim ve yasama çalışmaları için Meclis'teki yoğun mesaisi sürüyor. Meclis’te bugün ve yarın Kişisel Verilerin Korunması Yasa Tasarısı görüşmeleri devam edecek. 26 Şubat Cuma günü de 2016 Bütçe tasarısı Genel Kurul'a gelecek.

Abone ol

Meclis, denetim ve yasama çalışmalarına devam ediyor.

Tartışma yaratan Kişisel Verilerin Korunması Yasa Tasarısı bugün ve yarın da Meclis’in gündeminde olacak.

34 maddelik ve "temel kanun" olarak iki bölüm halinde yapılan tasarının görüşmelerine, 6'ıncı madde üzerinden devam edilecek.

Tasarı yasalaşırsa; kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı ve cinsel hayatı özel nitelikli kişisel veri sayılacak.

Veriler, 4 üyesini Bakanlar Kurulunun, 3 üyesini Cumhurbaşkanı'nın atayacağı idari ve mali özerkliğe sahip "Kişisel Verileri Koruma Kurulu"na aktarılacak.

Genel Kurul'a 26 Şubat Cuma günü 2016 Bütçe tasarısı da gelecek. Aynı gün hükümet ve siyasi parti grupları, bütçe üzerinde birer saat konuşma yapacak.

Ara vermeden devam edilecek görüşmeler 13 gün sürecek.

ulusalkanal.com.tr

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’tan E-posta Gündem Tarihi açıklandı: 7 Mart Gündem PKK'lılar Mehmetçiğe böyle teslim oldu! İşte o anlar Gündem PKK'lılara desteğe giden YPG'liler yakalandı Gündem