Uzmanlar Türkiye'nin Rus jetini düşürmesini Ulusal Kanal'a değerlendirdi

Abone ol

Uzmanlar Rus jetinin Türkiye tarafından düşürülmesini bu sözlerle değerlendirdi.

Ulusal Kanal yayınına katılan uluslararası ilişkiler ve askeri strateji uzmanları Türkiye'nin Suriye'deki teröristleri hedef alan Rus savaş uçağını düşürmesinin anlamını ve sonuçlarını yorumladı.

Eski Genel Kurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin peşi sıra yaşanan gelişmelerin tesadüf olmadığını söyledi. Çin ile imzalanan füze savunma sistemi ihalesinin iptal edilmesi ve Amerikan Genelkurmay 2'inci Başkanı'nın Türkiye ziyaretini hatırlatan Pekin; Rus jetinin Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Türkiye ziyaretinden hemen önce düşürülmesine dikkat çekti.

Korgeneral Pekin, Türkiye'yi Atlantik cephesine çeken bu adımların nedenlerini sorguladı.

AKP Hükümeti ve TSK yetkilerini uyaran Pekin çözümün bölge ülkeri ile işbirliğinin önemini vurguladı.

Emekli Büyükelçi Onur Öymen de angajman kurallarında stratejik bir hata yapıldığını söyledi, "Suriye sınırında uçuşa yasak bölge oluşturamazsınız" dedi.

Düşürülen Rus jetinin yüksek irtifatada olduğunu ve Türkiye için bir tehdit oluşturmadığını belirten emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş da krizin yönetilemediğini ifade etti.

Karataş, Türkiye'nin Avrasya cephesinden Atlantik saflarına çekilmek istendiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

CHP’de kurultay düğümü çözülüyor Gündem MHP'de kurultay çalışmaları Gündem Türkmen lider Ali Türkman: Suriye, Türkmenleri koruyor Gündem Pilotlardan biri öldü! Rusya: Türkiye ile askıya aldık Gündem