Facebook'tan büyük koronavirüs adımı

Sosyal medya şirketi Facebook, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili platform üzerinden yapılan "zararlı" yanlış bilgilendirme içeren paylaşımları beğenen ya da paylaşanlara, "uyarı" niteliğinde bildirim göndereceğini açıkladı.

Abone ol

Facebook'tan yapılan açıklamada, platform üzerinden Kovid-19'la ilgili yapılan yanlış bilgilendirmeler içeren gönderileri beğenen ya da bu paylaşımlarla ilgili yorumda bulanan kullanıcılara, gelecek haftalardan itibaren uyarı bildirimleri gönderilmeye başlanacağı belirtildi.

Açıklamada, bu kullanıcıların Dünya Sağlık Örgütünün virüsle ilgili yanlış ve doğru bilgilerin yer aldığı sayfasına yönlendirileceği ifade edildi.

Sosyal medya şirketi açıklamasında, haber akışında yer alan Kovid-19 bilgi merkezinde sağlam bilgilere dayalı bilimsel makalelerin bulunduğu "Gerçekleri Öğrenmek" isimli yeni bir uygulamayı devreye sokacağını bildirdi.

100'den fazla yanlış bilgi içeren gönderi tespit edilmişti

Facebook, Kovid-19'la ilgili yanlış bilgi ya da iddialar içeren gönderileri, platform üzerinden siliyordu.

Bir sivil toplum kuruluşu, Facebook'ta yeni tip koronavirüsle ilgili 100'den fazla yanlış bilgi içeren gönderi tespit ettiğini açıklamıştı.

Whatsapp, Facebook ve Instagram çöktü mü? Whatsapp, Facebook ve Instagram'da neden sorun yaşanıyor? WhatsApp çöktü mü? Facebook'tan neden görsel paylaşılmıyor? Instagram neden yavaş? Bilim ve Teknoloji Yeni Iphone SE görücüye çıktı! Iphone SE fiyatı ne kadar? Iphone SE özellikleri belli oldu... Iphone SE ne zaman satılacak? Bilim ve Teknoloji Instagram hikayeye nasıl müzik eklenir? Aşamalı anlatım... Bilim ve Teknoloji Twitter'a erişim sorunu yaşanıyor! Twitter çöktü mü? (12 Nisan 2020 Twitter erişim sorunu) Bilim ve Teknoloji