Eli sopalı polisler mevzuata göre görevlendirilmiş!

İçişleri Bakanlığı, Haziran Ayaklanması’nda eylemcilere demir çubuk ve sopalarla müdahale eden polislerin mevzuata göre görevlendirildiğini savundu.

Abone ol

AYDINLIK / ANKARA

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın, İzmir ve Antalya’daki eli sopalı polislerle Van’daki medrese sempozyumuna Van Valiliği’nin ne kadar destek verdiğine ilişkin soru önergelerini, yolsuzluk operasyonuna adı karıştığı için İçişleri Bakanlığı’ndan istifa eden Muammer Güler yanıtladı. Emniyet personelinin görev sırasında kullanacağı teçhizatın “Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği”nde belirlendiğine dikkat çekilirken, “Personel bu yönetmelik doğrultusunda göreve sevk edilmiştir. Önergeye konu edilen olaylara ilişkin polis müfettişleri tarafından inceleme başlatılmış olup, yürütülen soruşturma devam etmektedir” denildi.

Medreseye destek sır

Acar’ın Van’da düzenlenen “Medresettür Zehra Sempozyumu”na Van Valiliğinin verdiği destek konusunda verdiği üçüncü önergeye ise yanıt verilmedi. Bakanlıktan gönderilen yazıda, “Aynı konuda verilmiş olan 7/19674 esas numaralı soru önergesine 02.07.2013 tarihli yazımızla cevap verilmiş olup, konuya ilave edilecek herhangi bir husus bulunmamaktadır” denildi.

Önergelere verilen yanıtı değerlendiren Acar şunları söyledi:

"Polis destan yazdı’ denildikten sonra, bu soruşturmalardan bir sonuç çıkması mümkün değil. Yaklaşık 6 aydır bir sonuç alınamaması da bunun göstergesidir. Ayrıca Van Valiliği’nin medrese sempozyumuna verdiği desteğin devlet sırrı haline getirilmesini anlamak ve kabul etmek mümkün değil. Konuyla ilgili üçüncü önergem de yanıtsız bırakılmıştır. Valilerin görevi medrese propagandası yapmak değil, sorumlulukları altındaki yerlerde çağdaş eğitimi geliştirmektir. Eğer medrese için para harcıyorlarsa bunun da hesabını vermelidir. Bu soruya yanıt verilmemesi TBMM’nin denetim yetkisine saygısızlıktır.”

Başbuğ Kozmik Oda'yı anlattı Gündem Van Gölü Feribot işletmeleri Müdürü gözaltında Gündem Emniyette 2 müdür daha görevden alındı Gündem Bozdağ'dan iki atama Gündem